Výprava SR "18" na Memoriál V. Ježka s medailovými cieľmi

SITA|19. aug 2007 o 21:11

Aktualizované znenie o jednu zmenu v nominácii SR "18" (Martina Poleťa zo Žiliny nahradil Marek Zvala z Trenčína)


BRATISLAVA 19. augusta (SITA) - Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 18 rokov Bohumil Andrejko privítal na nedeľňajšom zraze v Bratislave pred blížiacim sa 14. ročníkom medzinárodného mládežníckeho turnaja Memoriál Václava Ježka (bude v dňoch 21. - 25. 8. v českom Nymburku) sedemnásť z osemnástky nominovaných hráčov. "Chýbal iba jeden z dvojice českých legionárov v našom tíme Ján Vlasko z Liberca, ktorý sa pridá k výprave až v pondelok v dejisku turnaja. Zo zostávajúcich 17 hráčov prišlo k jedinej zmene. Martina Poleťa zo Žiliny, ktorý musel ísť do nemocnice na infekčné oddelenie, nahradil v kádri Marek Zvala z Trenčína," informoval agentúru SITA technický vedúci SR "18" Michal Lavrinčík. Podľa jeho slov sa po zraze mladí Slováci presunuli do hotela Senec, kde sa ubytovali a podvečer od 17.00 h si na trávniku NTC SFZ aj zatrénovali. "V pondelok od 9.00 h je na programe ešte ľahší tréning a potom už odcestujeme do Nymburku,“ doplnil M. Lavrinčík.

Na tradičnom podujatí v ČR sa zúčastní spolu 8 krajín. Súpermi mladých Slovákov v základnej B-skupine budú postupne Turecko (v utorok 21. 8. o 17.00 h, Mnichovo Hradiště), Švédsko (v stredu 22. 8. o 17.00 h, Rejšice) a Ukrajina (v piatok 24. 8. o 16.30 h, Bělá pod Bezdězem). Druhú A-skupinu tvoria domáce Česko, Poľsko, Nórsko a Malta. Víťazi oboch skupín nastúpia v sobotu 25. augusta o 16.00 h vo finále, druhí z tabuliek základných skupín si zahrajú v ten istý deň od 14.00 h v stretnutí o konečnú 3. priečku. "Naša skupina je ťažšia, dopredu sa však nevzdávame. Proti Švédom sme nastúpili pred mesiacom na ich pôde a chlapci zvíťazili tesne 3:2. Mladí Turci i Ukrajinci budú určite tiež nepríjemnými protivníkmi. Pred dvoma rokmi dokázala slovenská osemnástka na tomto turnaji s centrom v Nymburku triumfovať, vlani skončila v základnej skupine na 3. pozícii a do záverečných duelov nepostúpila. Verím, že v tomto roku sa kvalifikujeme do bojov o medailové priečky a domov sa nevrátime naprázdno,“ dodal technický vedúci SR "18“.

Celkové prvenstvo z vlaňajšieho 13. ročníka Memoriálu V. Ježka obhajujú mladí Belgičania (vo finále zdolali domáce Česko po nerozhodnom výsledku 1:1 až po lepšom zvládnutí jedenástkového rozstrelu 5:3, pozn. SITA), tretie skončilo minulý rok Poľsko (v zápase o bronz zdolalo Švédsko 2:0).


Aktualizovaná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 18 rokov na blížiaci sa 14. ročník medzinárodného turnaja Memoriál Václava Ježka v českom Nymburku (21. - 25. augusta 2007):

Brankári: Martin Polaček (Tatran Prešov), Róland Repiský (MFK Košice)

Hráči v poli: Kristián Kolčák, Csaba Kovács (obaja Slovan Bratislava), Marek Bučák (1. FC Slovácko/ČR), Róbert Valenta, Tomáš Košút, Marek Gajdošík (všetci FC Nitra), Ján Vlasko (Slovan Liberec/ČR), Matúš Čonka (MFK Košice), Marek Božoň, Andrej Urban, Erik Ľupták (všetci ZTS Dubnica), Marián Kopča, Filip Kiss (obaja Inter Bratislava), Ján Krupa, Martin Guldán (obaja Spartak Trnava), Marek Zvala (AS Trenčín).


Rozdelenie do skupín a program turnaja:

Účastníci:

A-skupina: Česko, Poľsko, Nórsko, Malta

B-skupina: Švédsko, Ukrajina, Turecko, Slovensko


Program:

Utorok, 21. augusta (všetky zápasy o 17.00 h):

A-skupina: Česko - Poľsko (Horní Počernice), Nórsko - Malta (Český Dub)

B-skupina: Švédsko - Ukrajina (Benátky nad Jizerou), Turecko - Slovensko (Mnichovo Hradiště)


Streda, 22. augusta (všetky zápasy o 17.00 h):

A-skupina: Česko - Malta (Přelouč), Poľsko - Norsko (Úvaly)

B-skupina: Švédsko - Slovensko (Rejšice), Ukrajina - Turecko (Dobrovice)


Štvrtok, 23. augusta (voľný deň)


Piatok, 24. augusta (všetky zápasy o 16.30 h)

A-skupina: Česko - Nórsko (Čelákovice), Poľsko - Malta (Lysá nad Labem)

B-skupina: Švédsko - Turecko (Nový Bydžov), Ukrajina - Slovensko (Bělá pod Bezdězem)


Sobota, 25. augusta:

Zápas o 3. miesto (14.00 h): 2. tím z A-skupiny - 2. tím z B-skupiny (Mnichovo Hradiště)

Finále (16.00 h): víťaz A-skupiny - víťaz B-skupiny (Český Dub)


Nachádzate sa tu:
Domov