Vylúčil Ronalda, nezapíska si mesiac a Realu do konca sezóny

Miguel Ángel Ayza Gámez.
Miguel Ángel Ayza Gámez. (Autor: clasicooo.com)
SITA|7. feb 2014 o 13:31

Rozhodca Miguel Ángel Ayza Gámez použil pri vysvetľovaní červenej karty Cristianovi Ronaldovi dvojitý meter.

MADRID. Arbiter Miguel Ángel Ayza Gámez, ktorý vylúčil Cristiana Ronalda v nedeľňajšom súboji 22. kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže po šarvátke na ihrisku mužstva Athletic Bilbao (1:1), si mesiac nezapíska v Primera División a do konca sezóny už nebude rozhodovať nijaký zápas Realu Madrid.

Rozhodca Gámez totiž údajne zmenil dôvod, prečo vylúčil najlepšieho strelca ligy. Na konci predmetného duelu uviedol, že červenú kartu dal Portugalčanovi za ruku v tvári Carlosa Gurpeguiho.

Futbalovej federácii však oznámil, že tak učinil pre potýčku hráča s Anderom Iturraspem.

Ronaldovi trest potvrdili

Disciplinárna komisia najvyššej španielskej futbalovej súťaže potvrdila aj trojzápasový trest preCristiana Ronalda. Portugalský krídelník tak neuspel s odvolaním sa proti pôvodnému rozhodnutiu, ktoré si vykoledoval za červenú kartu z nedeľňajšieho stretnutia proti Bilbau.

Najlepší strelec aktuálnej sezóny La Ligy s 22 gólmi si neudržal nervy na uzde a po konfrontácii s hráčmi Athleticu Carlosom Gurpeguim a Anderom Iturraspem sa musel predčasne porúčať z ihriska.

Nehrá s Villarrealom, Getafe a Elche

Vynútená absencia najlepšieho hráča sveta za rok 2013 prišla pre Real v nie najlepší čas. Mužstvo stráca na mestkého rivala Atletico na čele tabuľky tri body, druhé miesto v tabuľke Primera Division si pred FC Barcelona udržuje iba o skóre.

Okrem nedeľňajšieho duelu s Villarrealom vynechá Ronaldo budúcotýždňový zápas na ihrisku Getafe i stretnutie proti Elche (22. februára).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Vylúčil Ronalda, nezapíska si mesiac a Realu do konca sezóny