Vyhrnieme si rukávy a začneme vyhrávať, sľubuje Ronaldo

V Madride sa absolútne koncentrujú na zisk desiateho európskeho pohára.
V Madride sa absolútne koncentrujú na zisk desiateho európskeho pohára. (Autor: SITA/AP)
SITA|14. jan 2013 o 16:05

Tlak na nás je obrovský a niekedy nás to zasiahne, priznáva Portugalčan. Hlavným Cieľom Realu je teraz Liga majstrov.

MADRID. Španielske médiá síce tvrdia, že Cristiano Ronaldo nie je v Reale Madrid šťastný, ale portugalský futbalista nevidí dôvod, aby nedodržal zmluvu podpísanú do júna 2015.

Futbaloví jasnovidci už vidia krídelníka v parížskom Saint-Germain alebo späť v Manchestri United, Ronaldo však prestupové špekulácie odmieta.

"Chcem dodržať zmluvu s Realom Madrid, v tom mám jasno. Čo bude potom, to neviem povedať," povedal 27-ročný Ronaldo v rozhovore pre fifa.com.

Stále je čo získať, verí Ronaldo

Kráľovský veľkoklub, ktorého súčasťou sa stal v roku 2009, podľa neho stále ešte môže obhájiť titul v najvyššej španielskej súťaži. Vzhľadom na 18-bodové manko na vedúci FC Barcelona je to viac ako smelé vyhlásenie.

"Nezačali sme dobre a trápime sa aj teraz, keď treba zabrať, ale vo futbale nie je nič nemožné. Vyhrnieme si rukávy, začneme vyhrávať zápasy a uvidíme, čo sa stane. Navyše, ešte stále sú tu Liga majstrov a španielsky Kráľovský pohár. Stále je čo získať," nestráca motiváciu Ronaldo, ktorý v sobotu na ihrisku poslednej Osasuny (0:0) nepomohol tímu pre disciplinárny trest za žlté karty.

S najvyšším náskokom - 21 bodov - získala v sezóne 1987/1988 španielsky titul Barcelona.

Bez Ronalda nedal Real v Osasune ani gól

Dvojzápas s United? 50 na 50

"Pripúšťam, že ten tlak na nás je obrovský a niekedy nás to zasiahne," povedal Ronaldo.

"Snažíme sa ale cez to dostať a nepozerať sa na to, čo ľudia okolo nás hovoria. Každý Madridista chce 10. európsky pohár. V minulej sezóne sa nám to nepodarilo a boli sme frustrovaní. Našťastie máme možnosť v tomto roku všetko napraviť, ale faktom je, že Manchester United je náročná prekážka. Nebude to jednoduché, šance vidím tak 50:50."

Španielsky majster hostí United 13. februára, odveta je potom na programe 5. marca na Old Trafforde.

"Som v Madride už 3 a pol roka a dobre vieme ako sa všetci absolútne koncentrujú na zisk desiateho európskeho pohára. To všetko spolu vytvára obrovský stres, ktorý je cítiť na každom kroku."

Di María: Rozhodcovia nám krivdia

Podľa argentínskeho futbalistu Ángela di Maríu nie sú rozhodcovia voči jeho Realu Madrid veľmi féroví a niektoré ich výroky nie sú spravodlivé.

"Trestajú nás za stupídne veci, ktoré iným tímom prechádzajú. Niektoré verdikty nie sú určite verdiktom," povedal Di María.

Dvadsaťštyriročný futbalista reagoval na vylúčenia Sergia Ramosa a Kaká v posledných zápasoch. Obaja videli červené karty po predchádzajúcom žltom napomínaní.

Kaká v sobotu proti Osasune najskôr vo výskoku udrel lakťom súpera a následne videl druhú žltú kartu za zabránenie súperom rýchlo rozohrať priamy kop. Ramos putoval predčasne pod sprchy v Španielskom pohári proti Celte Vige.

"Je pravdou, že v La Lige sa nám nedarí. Máme veľkú stratu na Barcelonu, ale stále sme v hre v domácom pohári a v Lige majstrov. Chceme obe súťaže vyhrať," doplnil Ángel di María.

sita

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Vyhrnieme si rukávy a začneme vyhrávať, sľubuje Ronaldo