Vůjtek pozval do prípravného kempu aj dvoch hráčov Slovana

Lukáš Kašpar si svojimi výkonmi v drese Slovana vybojoval miesto v českej reprezentácii.
Lukáš Kašpar si svojimi výkonmi v drese Slovana vybojoval miesto v českej reprezentácii. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. mar 2016 o 13:06

Obaja patrili medzi najväčšie opory Slovana Bratislava v KHL. Obranca Tomáš Kundrátek a útočník Lukáš Kašpar teraz budú mať šancu zabojovať v českom národnom tíme o účasť na majstrovstvách sveta.

PRAHA. Česká hokejová reprezentácia odštartuje prípravu na májové majstrovstvá sveta v Moskve a Petrohrade aj s dvoma hráčmi bratislavského Slovana.

Tréner Vladimír Vůjtek nominoval na prvý kemp obrancu Tomáša Kundráteka a útočníka Lukáša Kašpara, ktorí patrili v tejto sezóne k hlavným oporám slovenského účastníka KHL.

Kundrátek žiaril hneď po príchode do bratislavského Slovana.

Bývalý kouč slovenskej reprezentácie pozval na prípravný kemp dokopy dvadsaťjeden hráčov. Medzi nimi sú aj traja reprezentační nováčikovia Martin Dočekal, Jan Káňa a Hynek Zohorna z Komety Brno.

Vůjtek bude postupne dopĺňať káder hokejistami, ktorých kluby vypadnú v play off. "Prvý kemp sme zvolali pomerne skoro, pretože chceme, aby sa reprezentanti, pre ktorých sa skončila klubová sezóna, dostali na ľad a zostali v tréningovom procese," uviedol Vůjtek v tlačovej správe, ktorú zverejnili české médiá.

Trenr Vladimr Vjtek povolal na reprezentan kemp, kter probhne 22. 25. bezna ve Velkch Popovicch, jednadvacet...

Posted by Český svaz ledního hokeje on 16. marec 2016

Národný tím sa stretne v utorok vo Velkých Popoviciach.

Prvé prípravné stretnutia v rámci série Euro Hockey Challenge odohrá v Ústí nad Labem s Nemeckom (6. a 8. apríla).

Prvá nominácia ČR v príprave na MS:

Brankári: Pavel Francouz (Traktor Čeľabinsk/KHL), Jakub Kovář (Avtomobilist Jekaterinburg/KHL), Jakub Sedláček (Dinamo Riga/KHL)

Obrancovia: Milan Doudera, Josef Hrabal, Bohumil Jank (všetci HC Oceláři Třinec), Jakub Krejčík, Petr Zámorský (obaja Örebro/Švéd.), Jan Kolář (Amur Chabarovsk/KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL)

Útočníci: Martin Dočekal, Jan Hruška, Jan Káňa, Hynek Zohorna (všetci Brno), Roman Horák (Viťaz Moskovská oblasť/KHL), Lukáš Kašpar (Slovan Bratislava/KHL), Robert Kousal (Metallurg Novokuzneck/KHL), Petr Koukal (Avtomobilist Jekaterinburg/KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva/KHL), Martin Zaťovič (Lada Togliatti/KHL), Tomáš Zohorna (Amur Chabarovsk/KHL)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Vůjtek pozval do prípravného kempu aj dvoch hráčov Slovana