Vůjtek oznámil nomináciu, šestnásti Česi si zahrajú na MS prvý raz

Tomáš Voráček (na ľade po súboji s Kanaďanom Maxom Domim v utorňajšom prípravnom zápase proti Kanade) je jedným z dvoch hráčov, ktorí na poslednú chvíľu vypadli z nominácie pre majstrovstvá sveta.
Tomáš Voráček (na ľade po súboji s Kanaďanom Maxom Domim v utorňajšom prípravnom zápase proti Kanade) je jedným z dvoch hráčov, ktorí na poslednú chvíľu vypadli z nominácie pre majstrovstvá sveta. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. máj 2016 o 08:09

Do tímu sa dostali aj obranca Tomáš Kundrátek a útočník Lukáš Kašpar, ktorí pôsobili v Slovane Bratislava.

PRAHA. Tréner českej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek zoberie na majstrovstvá sveta do Ruska dvadsaťsedem hráčov, medzi ktorých sa nezmestili obranca Tomáš Voráček a útočník Tomáš Vincour. Hlavný kouč oznámil nomináciu po poslednom prípravnom zápase v utorok proti Kanade 0:3.

Na šampionátovú súpisku však môže napísať maximálne dvadsaťdva korčuliarov a troch brankárov. "Dopredu sme naznačili, že vezmeme dvadsaťsedem hokejistov, teda po jednom obrancovi a útočníkovi navyše. Bolo to kolektívne rozhodnutie. Voráček je celkom dôrazný, ale chýba mu trošku herná kvalita. U Tomáša Vincoura sme čakali viac pohybu a tiež góly. Záver sezóny mu nevyšiel tak ako turnaje v jej priebehu," povedal bývalý tréner Slovenska.

Tomáš Voráček dal v uplynulej sezóne aj takýto kuriózny gól.

Dostať sa do nominácie na MS sa však Voráčkovi nepodarilo ani napriek takýmto tréningom.

Česi idú na Majstrovstvá sveta s tromi brankármi, deviatimi obrancami a pätnástimi útočníkmi. Pred prvým zápasom však napíšu na súpisku len dvoch brankárov a dvadsať korčuliarov. "Predstavu máme, konkrétne mená ešte spresníme," citoval Vůjteka portál hokej.cz.

Do Moskvy berie až šestnásť nováčikov na MS. Medzi skúsené stálice patria Tomáš Plekanec, Petr Koukal, či Roman Červenka. Z NHL sú v kádri štyria hráči.

Do tímu sa dostali aj obranca Tomáš Kundrátek a útočník Lukáš Kašpar, ktorí pôsobili v Slovane Bratislava.

Nominácia Česka na majstrovstvá sveta:

Brankári: Pavel Francouz (Traktor Čeľabinsk, KHL/Rus.), Dominik Furch (Avangard Omsk, KHL/Rus.), Matěj Machovský (HC Škoda Plzeň)

Obrancovia: Michal Kempný (Avangard Omsk, KHL/Rus.), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava, KHL/SR), Michal Jordán (Carolina Hurricanes, NHL/USA), Jan Kolář (Amur Chabarovsk, KHL/Rus.), Petr Zámorský (Örebro/Švéd.), Jakub Jeřábek (HC Škoda Plzeň), Milan Doudera (HC Oceláři Třinec), Adam Polášek (HC Sparta Praha), Radim Šimek (Bílí Tygři Liberec)

Útočníci: Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens, NHL/Kan.), David Pastrňák (Boston Bruins, NHL/USA), Roman Červenka (Piráti Chomutov), Jan Kovář, Tomáš Filippi (obaja Metallurg Magnitogorsk, KHL/Rus.), Petr Koukal (Avtomobilist Jekaterinburg, KHL/Rus.), Lukáš Kašpar (Slovan Bratislava, KHL), Martin Zaťovič (Lada Togliatti, KHL/Rus.), Tomáš Zohorna (Amur Chabarovsk, KHL/Rus.), Robert Kousal (Metallurg Novokuzneck, KHL/Rus.), Jiří Sekáč (Arizona Coyotes, NHL/USA), Dominik Kubalík (HC Škoda Plzeň), Richard Jarůšek (Mountfield HK), Michal Řepík, Michal Birner (obaja Bílí Tygři Liberec)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Vůjtek oznámil nomináciu, šestnásti Česi si zahrajú na MS prvý raz