Vučinič už v utorok tréneroval so "starou dámou", zmluva na 4 roky

TASR|2. aug 2011 o 14:40

Futbalový útočník Mirko Vučinič prestúpil za 15 miliónov eur z AS Rím do konkurenčného Juventusu.

TURÍN. Futbalový útočník Mirko Vučinič prestúpil za 15 miliónov eur z AS Rím do konkurenčného Juventusu FC. Legionár z Čiernej hory, ktorý sa už v utorok zapojil do tréningového procesu "starej dámy", podpísal kontrakt na štyri roky.

Vučinič pôsobí v talianskej Serii A už takmer 11 rokov, pričom okrem rímskych vlkov (147 zápasov/46 gólov) hrával aj za US Lecce (111/35). "Juventus uzavrel dohodu s AS Rím a vyžiadal si na trvalý prestup futbalistu Mirka Vučiniča," uvádza sa vo vyhlásení turínskeho klubu, ktorý bude čiastku splácať počas troch rokov.

Vučinič strávil na Olympijskom štadióne vo "večnom meste" posledných päť rokov. Súčasne je pravidelným hráčom reprezentácie Čiernej Hory, ktorá oficiálne funguje na medzinárodnom poli od roku 2007 po oddelení od Srbska. V 22 dueloch za národný tím dal 11 gólov.

Juventus skončil v minulom ročníku nečakane nízko, vďaka 7. miestu v Serii A sa do pohárovej Európy nekvalifikoval. Odvtedy "zebry" vymenili trénera Luigi Del Neriho za bývalého stredopoliara Antonia Conteho, pričom minulý mesiac minuli 37 miliónov eur na nákup štyroch hráčov - Alessandra Matriho, Fabia Quagliarellu, Simone Pepeho a Marca Mottu. Pred dvoma týždňami zavítal na štadión del Alpi aj čílský univerzál Arturo Vidal.

Informovala agentúra Reuters a AP

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Vučinič už v utorok tréneroval so "starou dámou", zmluva na 4 roky