Vracia sa po trinástich rokoch. Križan posilní Liptovský Mikuláš

Karol Križan v drese Žiliny.
Karol Križan v drese Žiliny. (Autor: TASR)
SITA|30. dec 2015 o 20:56

Tridsaťpäťročný gólman chytal naposledy v minulej sezóne v rodnej Žiline, na Liptov sa vrátil po viac ako trinástich rokoch.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Brankár Karol Križan sa po viac ako trinástich rokoch vrátil do Liptovského Mikuláša, v ktorom hokejovo vyrástol.

Tridsaťpäťročný gólman chytal naposledy v minulej sezóne v rodnej Žiline.

"Pomaly sa blíži záver základnej časti, po ktorej príde náročné play-off, a my sme cítili potrebu vystužiť brankársky post. Na play-off chceme mať k dispozícii troch brankárov. Karol je skúsený. Veríme, že vhodne doplní našu mladú brankársku zostavu a pomôže nám svojimi skúsenosťami nielen na ľade, ale aj v kabíne. Sme radi, že sme sa dohodli na podmienkach kontraktu do konca sezóny," priblížil predseda predstavenstva Ivan Droppa.

Križan chytal za Liptovský Mikuláš naposledy v ročníku 2001/2002. Neskôr pôsobil v ďalších desiatich kluboch, najdlhšie vo Zvolene či švédskom MODO Hockey.

Karol Križan pôsobil aj vo švédskom MODO Hockey.

"Budem sa snažiť pomôcť. To je asi najvýstižnejšie, čo môžem k tomu povedať. Verím, že budeme mať čo najdlhšiu sezónu. Naskakujem do rýchlo idúceho vlaku. Nateraz sme s trénermi dohodnutí na dvoj až trojtýždňovom výdatnejšom tréningu, po ktorom už bude len na trénerovi, koho postaví do bránky. Zopakujem, chcem chlapcom pomôcť, nech to už bude akoukoľvek formou. Posnažím sa urobiť maximum. Teším sa na pôsobenie doma, naposledy som tu chytal pred dlhými - dlhými rokmi," povedal Križan.

Správu priniesol portál Hokejportal.eu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Vracia sa po trinástich rokoch. Križan posilní Liptovský Mikuláš