Vonnová už netúži po veľkom glóbuse, chce dosiahnuť na švédsku legendu

Lindsey Vonnová
Lindsey Vonnová (Autor: SITA/AP)
SITA|7. sep 2016 o 17:00

Víťazstvá v pretekoch Svetového pohára alpských lyžiarok áno, ale celkové prvenstvo a veľký glóbus ju už nezaujímajú.

PORTILLO. Víťazstvá v pretekoch Svetového pohára alpských lyžiarok áno, ale celkové prvenstvo a veľký glóbus ju už nezaujímajú.

Inými slovami, chce sa sústrediť na zjazd a super G, kde má najväčšie šance pridávať ďalšie triumfy do svojej nevšednej zbierky.

Ešte minimálne tri roky 

Zjazdárska kráľovná Lindsey Vonnová svoje najnovšie rozhodnutie ponúkla fanúšikom prostredníctvom twitteru počas predsezónneho sústredenia v Čile. "Chcem jazdiť už len preteky, kde budem mať šancu na víťazstvo," skonštatovala čoskoro 32-ročná Vonnová.

Stále platí, že Američanka nehodlá ukončiť kariéru skôr ako v roku 2019. Na konte má 76 triumfov v pretekoch Svetového pohára a vládne histórii ženského zjazdového lyžovania.

Jedným z jej zatiaľ nenaplnených cieľov zostáva dostihnutie švédskej legendy Ingemara Stenmarka, ktorý je s 86 víťaznými pretekmi absolútnym lídrom histórie bojov o krištáľové glóbusy.

Chce ísť na olympiádu v Južnej Kórei

Olympijská šampiónka v zjazde z Vancouveru 2010 rovnako túži po účasti na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu, keďže jej cestu do Soči 2014 zhatilo zranenie kolena.

"Ísť ešte na olympijské hry znamená jazdiť dve sezóny," prezradila Vonnová ešte pred niekoľkými mesiacmi pre denník Washington Post.

Americká "superžena" na lyžiach má v zbierke 4 veľké glóbusy za celkový triumf vo Svetovom pohári a 16 malých glóbusov za sezónne triumfy v jednotlivých disciplínach.

V súčte olympijských hier a majstrovstiev sveta vlastní 3 zlaté, 3 strieborné a 2 bronzové medaily. Vonnová je jednou zo šiestich žien v histórii, ktoré si vybojovali triumf v každej z piatich disciplín alpského lyžovania.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vonnová už netúži po veľkom glóbuse, chce dosiahnuť na švédsku legendu