Volejbalisti sú odhodlaní postúpiť do final four euroligy

TASR|18. jún 2012 o 18:21

Slovenskí volejbalisti chcú vyhrať turnaj európskej ligy, ktorý sa bude hrať v Steel aréne.

KOŠICE. Slovenskí volejbaloví reprezentanti, ktorí obhajujú minuloročné prvenstvo v Európskej lige, odohrajú počas blížiaceho sa víkendu (22.-24. júna) v košickej Steel aréne záverečný turnaj základnej časti. Slováci odštartovali šesťdňové sústredenie minulý piatok v Hornom Smokovci, kde sa dvojfázovo pripravujú na posledné tri duely základnej časti.

"Sme radi, že sme sa sem mohli vrátiť. Organizátori nám v minulom roku vytvorili dobré podmienky, takže sme opäť radi na východe republiky. Bohužiaľ, nemôžeme hrať volejbal ani nikde inde ako v hokejových halách, keďže volejbalové ihriská nevyhovujú európskym štandardom. Cieľ je jasný, chceme postúpiť ďalej do Final Four a možno neskôr i prekvapiť," uviedol na pondelkovej tlačovej konferencii prezident SVF Ľubor Halanda.

Chcú postúpiť z druhého miesta

Slováci sa pripravujú v Hornom Smokovci vo Vysokých Tatrách a počas blížiaceho sa víkendu postupne narazia na Dánsko, Izrael a Španielsko.

"Po poslednom turnaji v Izraeli sme mali tri dni voľna. Teraz sa pripravujeme dvojfázovo v Tatrách, vieme, o čo budeme hrať. Momentálne sme druhí, prví už asi nebudeme, chceme však postúpiť z druhého miesta a v ďalšej fáze prekvapiť. Všetci pätnásti hráči, ktorých mám k dispozícii sú zdravotne v poriadku a verím, že potvrdíme stúpajúcu tendenciu. Nesmieme podceniť Dánov a ani Izrael, Španielsko by mohlo byť pekným vyvrcholením, v ktorom by sme mohli uhrať víťazstvo," skonštatoval hlavný tréner SR Štefan Chrtiansky st., ktorý má k dispozícii v tejto sezóne EL omladený káder.

Jeho zverenci figurujú pred poslednými tromi zápasmi v A-skupine základnej časti na druhej pozícii, ktorú si chcú udržať, no zároveň musia byť lepší ako tím na druhej pozícii v B-skupine. "Bol by som veľmi spokojný, ak by sme hrali pekný volejbal, ktorý sa bude páčiť ľuďom. Tím sa už formuje, nabral svoju tvár, myslím si, že sa nikto nebojí," zamyslel sa kapitán tímu František Ogurčák, ktorý v tíme pauzoval z dôvodu zranenia dve sezóny.

Košická Steel aréne zažila v minulom roku celkový triumf Slovákov v EL. Domáci ako historicky prvý tím obhájili prvenstvo v tejto najprestížnejšej európskej súťaži. "V Steel aréne som bol vtedy ešte ako divák, atmosféra bola skutočne krásna. Nebolo to síce vypredané, ale bola tu slušná návšteva. Keď príde toľko ľudí ako vlani, budem spokojný," uzavrel Chrtiansky st.

ico

Zoznam nominovaných hráčov:

Nahrávači: Juraj Zaťko (Friedrichshafen/Nem.), Daniel Končál (Volley Team UNICEF Bratislava), Filip Palgut (Amstetten/Rak.)

Smečiari: Štefan Chrtiansky ml. (Hypo Tirol Innsbruck/Rak.), František Ogurčák (Sisley Belluno/Tal.), Milan Hriňák (Volley Team UNICEF Bratislava), Milan Javorčík (ŠK Chemes Humenné), Róbert Hupka (Generali Unterhaching/Nem.)

Blokári: Jakub Joščák (VKP Bratislava), Radoslav Száraz (VK Slávia Svidník), Peter Kašper (ŠK Chemes Humenné), Michal Hruška (Posojilnica Aich/Dob/Rak.)

Univerzálni hráči: Milan Bencz (Arago Sete/Fr.), Miroslav Jakubov (ŠK Chemes Humenné)

Libero: Matej Kubš (VKP Bratislava)

Program záverečného 5. turnaja - Košice:

22. júna: Izrael - Španielsko (15.00), Slovensko - Dánsko (17.30)

23. júna: Španielsko - Dánsko (15.00), Izrael - Slovensko (17.30)

24. júna: Dánsko - Izrael (15.00), Slovensko - Španielsko (17.30)

Tabuľka A-skupiny:

1. Španielsko 9 9 0 27:9 24

2. Slovensko 9 5 4 22:15 17

3. Dánsko 9 4 5 16:19 13

4. Izrael 9 3 6 13:21 9

5. Grécko 12 3 9 17:31 9

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Volejbalisti sú odhodlaní postúpiť do final four euroligy