Volejbalisti prehrali v Košiciach so Španielmi 1:3

(Autor: TASR)
TASR|24. jún 2012 o 20:11

Slovenskí volejbalisti neoslávili v Steel Aréne postup do Final four Európskej ligy víťazstvom so Španielskom.

KOŠICE. Slovenskí volejbaloví reprezentanti prehrali vo svojom treťom zápase na poslednom 5. turnaji s lídrom A-skupiny Európskej ligy Španielskom 1:3 a obsadili v nej druhé miesto. Zverenci trénera Štefana Chrtianskeho si však už v sobotu víťazstvom nad Izraelom (3:1) zabezpečili postup na turnaj Final Four, ktorý sa uskutoční už na budúci víkend v tureckej Ankare.

O úvodnom súperovi Slovákov rozhodne pondelňajší žreb v sídle medzinárodnej Európskej volejbalovej konfederácie (CEV). Okrem Slovenska sa do Final Four prebojovali i Španieli, Holanďania a usporiadateľská krajina Turecko.

Celkovo to bude už piata účasť Slovenska na záverečnom turnaji v deväťročnej histórii súťaže. Európsku ligu vyhrali Slováci ako jediní dvakrát v rokoch 2008 a pred rokom práve v Steel aréne, keď zdolali Španielov 3:2 sety.

Štefan Chrtiansky st. (tréner SR): "Začali sme veľmi zle, robili sme veľa chýb, Španielom stačilo čakať na naše ´kiksy´. Nevedeli sme sa presadiť v útoku. Súper hral len to, čo sme čakali, ale stačilo im to. Servis bol našou slabou stránkou. Verím však, že vo Final Four sme schopní v semifinále uspieť a pôjdeme do boja o celkové prvenstvo."

Milan Hriňák (smečiar SR): "Španieli dnes dobre podávali, tým nás odtlačili od siete a my sme útočili na plnú obranu. Hrali naozaj veľmi dobre. My sme síce bojovali, ale nestačili sme na nich. Myslím si však, že to bol pekný zápas pre diváka, fanúšikovia neprišli nadarmo, z tohto hľadiska môžeme byť spokojní. Vo Final Four im máme čo vracať, naša túžba vrátiť im tri prehry bude veľká."

Peter Kašper (blokár SR): "Španielom nechýbalo šťastie, ale priznávam, že boli o niečo málo lepší ako my. Verím tomu, že vo Final Four im to vrátime. Musím sa poďakovať fanúšikom, ktorí nám tu utvorili super atmosféru. Od začiatku súťaže sa tešíme na to, že prídeme domov a budeme sa môcť ukázať pred naším publikom, ale toto bolo azda lepšie, ako sme čakali."

ico

Slovensko - Španielsko 1:3 (-19, -23, 21, -26)

Zápas trval: 113 minút. Rozhodovali: Isajlovič (Rak.), Wolf (Švajč.), 2500 divákov.

SLOVENSKO: Zaťko, Száraz, Joščák, Jakubov, Chrtiansky ml., Ogurčák, libero Kubš (Končál, Hriňák, Bencz, Kašper). Tréner: Š. Chrtiansky st.

Španielsko: Hernán, Fernández Valcarcel, Noda, Altayo, Pérez, Rodríguez, libero Gamiz (Rocamora, Viciana, Delgado Escribano). Tréner: F. Muňoz

výsledok druhého stretnutia:

Dánsko - Izrael 1:3 (23, -23, -25, -26)

Konečná tabuľka A-skupiny:

1. Španielsko 12 11 1 35:15 30
2. Slovensko 12 7 5 29:19 23
3. Izrael 12 5 7 20:27 14
4. Dánsko 12 4 8 19:28 14
5. Grécko 12 3 9 17:31 9

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Volejbalisti prehrali v Košiciach so Španielmi 1:3