Volejbalisti mali dobrý rok

Radosť v podaní slovenských volejbalistov.
Radosť v podaní slovenských volejbalistov. (Autor: WWW.CEV.LU)
Prokop Slováček|21. dec 2007 o 00:00

BRATISLAVA. Tretie miesto v Európskej lige, postup do štvrťfinálovej fázy ME v Rusku a konečné 12. miesto na šampionáte. To je vizitka mužskej volejbalovej reprezentácie, vďaka ktorej sa dostala na druhé miesto medzi najúspešnejšími kolektívmi roka.

Slovákom vyšla nad očakávanie Európska liga, tretie miesto bol malý nadplán. Ale Európska liga zároveň „pomohla“ zúžiť káder pre eu­róp­sky šampionát. Slovákom sa zranila trojica Bartík, Hup­ka a Kohút. Hráči zo základnej zostavy. Najmä Bartíkovou neúčasťou družstvo prišlo o mentálneho vodcu, ktorý by pomohol ešte viac stmeliť na vrcholnom fóre málo skúsený kolektív. Veď v kádri trénerskej dvojice Přidal - Palgut bolo deväť absolút­nych nováčikov na ME.

„Mali sme cieľ postúpiť zo skupiny, to sa nám podarilo. Veril som, že vo štvrťfinálovej fáze uhráme viac, no mali sme len dobré sety, nie celé zápasy. Toto družstvo má dobrú perspektívu, ak ostane záujem reprezentovať skutočný, a nielen slovne deklarovaný,“ povedal po šam­pionáte v Rusku Vladimír Přidal, ktorý viedol volejbalový výber dva a pol roka. Na konci októbra mu zmluva vypršala a ďalšiu ponuku už nedostal.

Aktuálne je kandidátom na jeho post taliansky tréner Emanuele Zanini. Záujem je obojstranný, no zmluvu ešte nepodpísali.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Volejbalisti mali dobrý rok