Slovenky sa vracajú do pohody, v kvalifikácii o ME zabojujú v Dánsku

Slovenské volejbalistky na ilustračnej fotografii.
Slovenské volejbalistky na ilustračnej fotografii. (Autor: TASR)
SITA|2. sep 2022 o 14:11

Volejbalistky cestujú do Dánska so zmenamy v zostave.

BRATISLAVA. Slovenské volejbalové reprezentantky odcestujú v piatok do Dánska, kde v nedeľu v meste Köge nastúpia o 17.00 h na štvrtý zápas kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy.

Slovenky v závere augusta zdolali Dánky v Poprade 3:0 a zatiaľ s nimi neprehrali ani v jednom z doterajších štyroch vzájomných stretnutí.

Tréner Michal Mašek už môže počítať s uzdravenou kapitánkou Karin Palgutovou aj nahrávačkou Barborou Kosekovou, družstvo opustila Anna Kohútová.

"Po dlhšom čase sme si poriadne zatrénovali a stredajší tréning mal nasadenie aj kvalitu. Bol som s ním spokojný a bol podľa mojich predstáv.

Dúfam, že všetku smolu, ktorá nás postihla so zranením Karin Šunderlíkovej či následne viacerých chorôb, máme za sebou a vyčerpali sme si ju. Do tréningu sa vrátili už všetky hráčky, ktoré mohli a v stredu trénovala už aj Karin Palgutová," uviedol Mašek na oficiálnom webe Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

Chýbať mu bude iba dlhodobo zranená Šunderlíková, ktorú na poste univerzálky zastúpila Palgutová. Duel proti Dánkam v Poprade však vynechala pre chorobu.

Kouč slovenskej ženskej volejbalovej reprezentácie verí, že jeho zverenkyne už nepostihnú žiadne problémy.

"Vraciame sa do pohody. Času do konca kvalifikácie už nezostáva veľa, ale našťastie sa nám celá situácia zastabilizovala a tento týždeň odtrénujeme všetko tak ako máme v pláne.

Budeme pripravení na nedeľu, keď nás čaká zápas v Dánsku a potom rovnako aj v stretnutí proti Španielsku. Snáď je už všetko zlé, čo nás postihlo, preč a budeme fungovať normálne."

Slovenky zatiaľ v kvalifikácii zdolali Lotyšky aj Dánky 3:0 a podľahli Španielkam 1:3, v tabuľke E-skupiny sú na druhom mieste so šiestimi bodmi a s trojbodovou stratou na vedúce Španielky.

Ak v nedeľu uspejú proti Dánkam a španielske hráčky si poradia s Lotyškami, postúpia slovenské volejbalistky tretíkrát za sebou a celkovo po šiesty raz na európsky šampionát. Záverečné dva kvalifikačné duely odohrajú 7. septembra v Poprade proti Španielkam a 11. septembra v Rige proti výberu Lotyšska.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slovenky sa vracajú do pohody, v kvalifikácii o ME zabojujú v Dánsku