Postúpia Slovenky do play-off ME? Máme na to kvalitu, tvrdí smečiarka

Slovenské volejbalistky na ME 2021.
Slovenské volejbalistky na ME 2021. (Autor: TASR)
SITA|28. júl 2023 o 16:33

Karin Palgutová bola kapitánkou ženského tímu SR vo vlaňajšej úspešnej kvalifikácii.

BRATISLAVA. Slovenská volejbalová reprezentantka Karin Palgutová si pochvaľuje atmosféru v národnom tíme necelý mesiac pred začiatkom augustových majstrovstiev Európy.

Tridsaťročná kapitánka ženského výberu SR vo vlaňajšej úspešnej kvalifikácii na blížiaci sa šampionát verí, že Slovenky môžu postúpiť zo základnej skupiny do vyraďovacej časti turnaja.

Slovenské volejbalistky majú za sebou tri víťazné prípravné zápasy proti Maďarkám v priebehu troch dní a čakajú na ne ďalšie štyri duely.

Palgutovej sa páči prístup jej spoluhráčok k tréningom. "Všetky hráčky šliapu naplno. Nebolo potrebné riešiť žiadne demotivačné veci, takže dievčatá musím pochváliť, že sú pracovité a zodpovedné," uviedla skúsená smečiarka pre oficiálny web Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

Zverenkyne trénera Michala Mašeka vstúpia do turnaja 17. augusta zápasom proti Fínkam, v základnej D-skupine ME 2023 v Tallinne sa stretnú aj s Holanďankami, Španielkami, Francúzkami a domácimi Estónkami.

Bude to šiesta účasť ženského tímu SR na kontinentálnom šampionáte (2003, 2007, 2009, 2019 a 2021).

Palgutová verí, že Slovenky nebudú len do počtu. "Určite máme kvalitu na to, aby sme postúpili zo skupiny.

To je náš prvoradý cieľ, za ktorým budeme kráčať postupne. Každý zo súperov je minimálne na našej úrovni a lepší.

Naším cieľom je postúpiť zo skupiny a predstaviť sa v ďalšej fáze v Taliansku," vyhlásila rodáčka z Bratislavy, ktorá odohrala za Slovensko už viac ako 80 zápasov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Postúpia Slovenky do play-off ME? Máme na to kvalitu, tvrdí smečiarka