Majú plný počet bodov. Slovenky sú v kvalifikačnej skupine na ME stále bez prehry

Slovenské volejbalistky.
Slovenské volejbalistky. (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)
TASR|9. máj 2021 o 22:02 (aktualizované 9. máj 2021 o 22:32)

Zdolali Čiernu Horu.

PODGORICA. Slovenské volejbalistky zvíťazili aj v treťom zápase na prvom z dvoch turnajov kvalifikácie ME 2021.

V Podgorici zdolali v sobotu v D-skupine domácu Čiernu Horu hladko 3:0 a na konte majú plný počet deväť bodov. Druhý turnaj odohrajú na budúci týždeň v Nitre.

Slovenky triumfovali po setoch 25:22, 25:17 a 25:23.

V skupine sú v hre dve miestenky na európsky šampionát, ktorý sa uskutoční od 18. augusta do 4. septembra v Srbsku, Bulharsku, Chorvátsku a Rumunsku.

kvalifikácia na ME 2021:


D-skupina:

Slovensko - Čierna Hora 3:0 (22, 17, 23)

Rozhodovali: Jurkovičová (Chor.) a Husejnovič (Bos. a Herc.), bez divákov

Čierna Hora: Džakovičová 14, Veljkovičová 8, Perovičová 16, Cvijovičová 7, Djurovičová 2, Roganovičová 1, libero Cenovičová (Petranovičová 0). Tréner: N. Masoničič.

Slovensko: Abrhámová 6, Koseková 2, M. Žernovič 16, Tereza Hrušecká 5, Palgutová 12, Radosová 21, libero Jančová (Šunderlíková 3). Tréner: M. Fenoglio.

Hlasy po zápase

Marco Fenoglio, tréner SR: "Som veľmi spokojný, pretože sme na turnaji získali tri víťazstvá a maximálny počet 9 bodov, čo je dôležité pre splnenie našich cieľov. Včera nám zahral do kariet výsledok medzi Fínskom a Čiernou Horou, ktorý sa skončil 3:2 a sme preto vo veľmi dobrej situácii.

Chcem aby sme v tejto kvalifikácii vybojovali 18 bodov, pretože našim cieľom je nielen postup na majstrovstvá Európy, ale aj posun v rebríčku, aby sme sa prebojovali na majstrovstvá sveta 2020. Máme ešte čo zlepšovať, ale som veľmi spokojný a hrdý na dievčatá."

Barbora Koseková, nahrávačka a kapitánka SR: "Nakoniec sme to zvládli, sme veľmi rady, že sme na prvom turnaji stratili iba jeden set a vezieme si domov deväť bodov. Určite sa nám bude v Nitre s týmto pocitom lepšie hrať.

Dnes sme oveľa lepšie blokovali, bránili aj podávali, súpera sme viac vedeli zatlačiť a potom sme si vedeli situácie lepši dohrať. Som veľmi šťastná, že po dvoch ťažkých týždňoch sa nám na tomto turnaji podaril dobrý výsledok a že budeme takto pokračovať."

Karin Palgutová, univerzálka SR: "Nebol to jednoduchý zápas, domáce boli porovnateľný súper ako Fínky a preto som rada, že sme získali tri body. V zápase bolo veľa dlhých výmen, väčšinu sme vyhrali, pod čo sa možno podpísalo aj to, že mali po včerajšom tajbrejku menej síl.

V dôležitých momentoch sme ich dokázali 'zarezať', čo nám pomáhalo po psychickej stránke. V druhom sete sme veľmi dobre servovali a keď sme ich dostali pod tlak na prihrávke, tak mali problém s distribúciou a s presadením sa. Tešíme sa, že z prvého turnaja odchádzame z deviatimi bodmi a že ďalší týždeň to dokončíme."

Mária Žernovičová, smečiarka SR: "Som veľmi rada, že sme zvládli aj posledný zápas a že sme si z turnaja v Čiernej Hore zobrali deväť bodov. Myslím, že sme podali veľmi dobrý výkon, vo všetkých činnostiach sme prevýšili naše súperky. Hrali sme kolektívne, pomáhali sme si na ihrisku. Verím, že zvládneme aj ďalší turnaj a postúpime na majstrovstvá Európy."

Kosovo - Fínsko 0:3 (-15, -10, -15)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Majú plný počet bodov. Slovenky sú v kvalifikačnej skupine na ME stále bez prehry