Slovenské volejbalistky majú nového trénera. Vedie aj poľský klub

Slovenské volejbalistky.
Slovenské volejbalistky. (Autor: TASR)
TASR, SITA|17. dec 2021 o 10:56

Po troch rokoch nahradil Taliana Fenoglia.

BRATISLAVA. Novým trénerom slovenskej ženskej volejbalovej reprezentácie sa stal Michal Mašek. Podpísal dvojročný kontrakt s ročnou opciou s platnosťou od 1. januára 2022.

Mašek na klubovej úrovni vedie poľský ženský klub Budowlani Lodž. Jeho asistentom bude Bartlomiej Bartodziejski.

"Byť trénerom národného tímu je obrovská pocta. Určite budeme stavať na tom, čo v reprezentácii bolo a je to v nej zapracované. Okruh hráčok však nie je široký, budeme musieť hľadať ďalšie dievčatá," povedal podľa svf.sk nový reprezentačný tréner, ktorý nahradil Taliana Marca Fenoglia. Ten viedol Slovenky tri roky.

Po tohtoročných majstrovstvách Európy, na ktorých s tímom nepostúpil do osemfinále, mu však na Slovenskom volejbalovom zväze nepredĺžili zmluvu.

Najbližším podujatím pre reprezentáciu žien budú od mája súboje Zlatej európskej ligy. Na prelome augusta a septembra ju čakajú kvalifikačné zápasy o postup na ME. Na prelome augusta a septembra ju čakajú kvalifikačné zápasy o postup na ME.

"Som maximalista. Rád vyhrávam a dávam si vždy najvyššie ciele. Viem, že majstrovstvá Európy alebo sveta s reprezentáciou nevyhráme, asi sa nekvalifikujeme na olympijské hry, ale cieľ je jasný - byť na majstrovstvách Európy," pokračoval.

"Na tomto turnaji štartuje dvadsaťštyri tímov a je veľmi dôležité, aby sme sa v tejto spoločnosti udržali. Uvidíme, ako na tom budeme v Zlatej Európskej lige. Iné tímy tiež prechádzali zmenami, tak som zvedavý, aké budú mať nominácie. Bielorusky, Chorvátky či Češky, všetko sú to silní súperi, proti ktorým sa môžeme kvalitne pripraviť," doplnil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slovenské volejbalistky majú nového trénera. Vedie aj poľský klub