Budia ho na modlitbu, vybavili mu vakcínu. Slovák zamieril do Bahrajnu

Martin Pavelka obliekal na jeseň 2019 dres OSMOS Prievidza.
Martin Pavelka obliekal na jeseň 2019 dres OSMOS Prievidza. (Autor: TASR)
TASR|7. jan 2021 o 13:45

Volejbalista je historicky druhým Slovákom v krajine.

RIFFA. Člen širšieho kádra slovenskej volejbalovej reprezentácie Martin Pavelka zamieril na prelome kalendárnych rokov z českého extraligového Příbramu do Bahrajnu.

Do konca ročníka si bude obliekať dres tamojšieho popredného klubu Dar Kulaib.

V najmenšej spomedzi arabských krajín si zahrá ako druhý slovenský volejbalista v histórii, smečiar Peter Janušek pred desiatimi rokmi v sezóne 2010/2011 získal s Al-Muharraqom majstrovský titul.

V klube je jediný legionár

Do ostrovného kráľovstva v Perzskom zálive pricestoval 28-ročný smečiar v sobotu večer. V nedeľu proti Al-Najme (3:2) ešte nehral, ligový debut by mohol zažiť vo štvrtok proti Al-Ahli.

V osemčlennej súťaži aktuálne prebieha 14-kolová základná časť, jej odvetná polovica odštartovala 26. decembra. Dar Kulaib je po deviatich kolách tretí so ziskom 20 bodov (bilancia 7-2), vyššie v tabuľke sú len obhajca titulu Al-Muharraq (9-0, 26 b.) a Al-Ahli (8-1, 25 b.).

Všetky zápasy sa hrávajú v športovej hale v Riffe. Pavelka je v tíme brazílskeho trénera Sergia Cunhu jediný legionár.

"Klub má bohatú históriu a vždy útočí na titul, čo sa očakáva aj odo mňa. Samozrejme, budem sa snažiť ukázať to najlepšie," povedal pre web Slovenskej volejbalovej federácie Pavelka.

Vybavili mu vakcínu na covid

Prezradil aj svoje prvé dojmy z Bahrajnu.

"Krajina je veľmi zaujímavá. Ostrov je maličký, za 30 minút ho autom prejdete celý. Najskôr ma zaskočilo počasie - z lietadla som vystúpil v bunde, mikine a rifliach a v týchto 25 stupňoch som sa takmer uvaril.

Veľmi milo ma prekvapili ľudia. Mal som v súvislosti s tunajšou mentalitou určité obavy, ale všetci sú veľmi milí a nápomocní," pokračoval Pavelka.

Moslimská krajina však prináša svoje špecifiká.

"Najväčším zážitkom pre mňa bolo, keď v prvý deň ráno o piatej začali zvolávať na modlitbu. Reproduktor mám priamo za oknom a takmer som spadol z postele," smial sa Pavelka.

Šírenie koronavírusu majú v Bahrajne podľa štatistík aktuálne pod kontrolou.

"Všetko je tu otvorené, ale ľudia si dávajú naozaj veľký pozor, nosia rúška a všetko sa dezinfikuje. Začalo sa tu už aj očkovať a vakcínu vybavili aj pre mňa, čo ma teší," konštatoval Pavelka, pre ktorého je Bahrajn po Belgicku a Česku treťou zahraničnou zastávkou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Budia ho na modlitbu, vybavili mu vakcínu. Slovák zamieril do Bahrajnu