Vojna Youtuberov nebude, Slovák Exploited zo zápasu odstúpil

(Zdroj: Peter "Expl0ited“ Altof)
Daniel Stankovič|1. okt 2021 o 19:55 (aktualizované 1. okt 2021 o 19:55)

Pandémia pripravila divákov o zápas youtuberov.

BRATISLAVA. Projekt československej organizácie Oktagon MMA s podtitulom Vojna Youtuberov je dneškom oficiálny zrušený.

Ako informovala organizácia na sociálnej sieti Instagram, dôvodom je odstúpenie Slováka Petra "Exploiteda“ Altofa.

Zápas medzi dvoma populárnymi youtubermi, Slovákom Petrom Altofom a Čechom Vladimírom "Vláďom“ Kadlecom, započal na jar minulého roka.

Projekt Oktagonu mal za cieľ rozšíriť povedomie o zmiešaných bojových umeniach medzi mladými ľuďmi.

Zápas, na ktorý sa dvojica youtuberov pripravovala pod dohľadom profesionálnych trénerov, mal potom prebehnúť koncom roka 2020. Kvôli pandémii však musel byť presunutý na neurčito.

Práve odkladanie zápasu v kombinácii s dlhou a náročnou prípravou si nakoniec vyžiadali svoju daň. Exploited zo súboja odstúpil.

Takýto scenár nám promotér Ondřej Novotný naznačil ešte v priebehu septembra. „Je to problém na strane Expla. Priznám sa, je to pre nás trochu sklamanie, ale chápem ho a nebudem ho kritizovať. Nikto nevedel, že príde Covid a bude to takéto dlhé.

(Novotného vyjadrenie k zápasu youtuberov začína v čase 17:20)

Ono ti to prestane chutiť. Chce sa posunúť ďalej vo svojom živote, nič zlé. V rámci možností sme odviedli, čo sme mohli. Je jasné, že tam ostane nejaká horkosť na jazyku, to je asi jasné, ale vôbec nie v zlom slova zmysle.

On mal nejaký sen a ten sa s najväčšou pravdepodobnosťou nenaplní. My sme tiež mali nejaký sen. Vláďa mal tiež nejaký sen. Každý musíme urobiť krok vzad, aby sme sa mohli pohnúť dopredu,“ vysvetlil Novotný.

Vláďa v projekte zotrvá

Fanúšikovia českého Youtubera Vľádu ale zúfať nemusia, vedenie Oktagonu hľadá náhradu a o jeho zápas pod pravidlami MMA by sme tak prísť nemuseli. 

„Pre Vláďu to znamená novú príležitosť. O ďalšom vývoji vás budeme čoskoro informovať,“ avizuje organizácia Oktagon MMA.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Vojna Youtuberov nebude, Slovák Exploited zo zápasu odstúpil