Grigar bol v cieli sklamaný. O medailu ma pripravila moja hlúposť, vraví

Jakub Grigar na MS vo vodnom slalome 2021.
Jakub Grigar na MS vo vodnom slalome 2021. (Autor: TASR)
TASR|25. sep 2021 o 13:14 (aktualizované 25. sep 2021 o 14:28)

Jakub Grigar vyhral semifinálovú jazdu.

MS vo vodnom slalome 2021

K1 muži - finále:

1.

Boris Neveu

Francúzsko

83,92‎ s (0)

2.

Marcello Beda

Taliansko

+ 3,83 s‎ (0)

3.

Joan Crespo

Španielsko

+ 3,98 s (2)

7.

Jakub Grigar

Slovensko

+ 8,47 s‎ (2)

14.

Adam Gonšenica

Slovensko

nepostúpil do finále

BRATISLAVA. Slovenský vodný slalomár Jakub Grigar obsadil siedme miesto vo finále K1 mužov na MS vo vodnom slalome v Čunove.

Strieborný z OH 2020 v Tokiu zaostal za víťazným Francúzom Borisom Neveuom o 8,47 sekundy.

Neveu sa druhýkrát v kariére stal majstrom sveta, keď nadviazal na titul z roku 2014. Striebro získal Talian Marcello Beda (+3,83 s), bronz Španiel Joan Crespo (+3,98).

Grigar, ktorý predviedol v semifinále najrýchlejšiu jazdu, prišiel o medailu až v úplnom závere trate. Na protiprúdnej bránke číslo 20 sa zasekol a na dvadsaťdvojke dostal dve trestné sekundy.

V cieli mal najhorší čas z pretekárov, ktorí neminuli bránku. Vedúce duo malo čistú jazdu, bronzový Španiel zaznamenal dve trestné sekundy.

Svoju chybu si uvedomoval a mrzí ho najmä to, že sklamal slovenských fanúšikov.

"V podstate som zlyhal, pretože vodný slalom je šport, kde sa treba rozhodnúť v desatinách. Ja som sa rozhodol riskovať a bolo to zlé rozhodnutie. Keby som išiel inak, možno mám medailu, takto som svojou hlúposťou o ňu prišiel. Všade musím byť na milimeter presne, teraz som nebol," uviedol po pretekoch.

Svoju chybu si vyhodnotil ihneď: "Vedel som hneď, že to bola chyba, ktorá sa nedá napraviť. Udržať 100 sekúnd na 23 bránach je veľmi ťažké, stačí chyba a človek ide mimo. Bohužiaľ."

Grigar zaváhal aj na štarte, potom sa však dostal do tempa. "Ideálne to nebolo, už štart bol zlý, ale podarilo sa mi dostať do dobrej stopy. Išlo to dobre, ale v poslednej kombinácii som sa rozhodol zle."

Sklamanie z neúspechu neskrýval, na domácej vode chcel potešiť najmä fanúšikov: "Je to doma a mrzí ma, že nás prišli podporiť ľudia a ja som ich sklamal. To ma veľmi mrzí. Ale viac ma mrzí to, že veci, na ktorých sme dva roky pracovali, som pokazil."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Grigar bol v cieli sklamaný. O medailu ma pripravila moja hlúposť, vraví