Traja Slováci si zabezpečili účasť v semifinále C1, zo žien postúpila iba Šošková

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. (Autor: TASR)
TASR|4. júl 2024 o 18:51

Slovenská vodná slalomárka postúpila napriek osemsekundovej penalizácii.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Štyri slovenské lode postúpili vo štvrtok do semifinále juniorskej C1 na MSJ v Liptovskom Mikuláši.

Účasť v boji o finále si zabezpečili Branislav Čársky, Dominik Egyházy, Patrik Riegel, jedinou úspešnou ženou bola Petra Šošková.

Čársky postúpil ako jediný z prvej rozjazdy. Figuroval na 18. pozícii so stratou 11,26 sekundy na víťazného Žigu Hočevara zo Slovinska.

V druhej rozjazde dominoval Egyházy, ktorý triumfoval s náskokom 3,88 s, pričom Riegel obsadil v tej iste jazde šiestu priečku (+8,43).

Medzi ženami uspela iba Šošková. Aj ona postúpila na druhý pokus a do semifinále sa prebojovala napriek osemsekundovej penalizácii.

Za prvou tridsiatkou postupujúcich zaostala o jedno miesto jediná neúspešná slovenská pretekárka Alexandra Vajsová.

Vo finále K1 sa predstavia dve slovenské lode zásluhou Daniela Hodasa-Pauera a Karolíny Abrahámovej. Hodas-Pauer postúpil napriek trom chybám z prvej rozjazdy.

Obsadil 27. miesto a hranicu postupu podliezol o 1,36 sekundy. Za najrýchlejším Titouanom Estanguetom z Francúzska zaostal o 12 sekúnd.

Z domácich pretekárov štartovali v rovnakej disciplíne aj Filip Duda a Samuel Hodoň.

Abrahámová figurovala po bezchybnej jazde na štvrtej pozícii s mankom 1,81 sekundy na najrýchlejšiu Kláru Mrázkovú z Česka.

Slovenka postúpila taktiež z prvej rozjazdy. V tej druhej tesne ušlo semifinále domácej Sandre Krutej, ktorá stratila na poslednú postupujúcu Claire Clemenntsovú z Austrálie len 11 stotín sekundy. Zo Sloveniek nepostúpila ani Petra Šošková.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Traja Slováci si zabezpečili účasť v semifinále C1, zo žien postúpila iba Šošková