Tri slovenské lode postúpili do finále C1, Luknárová predviedla bezchybnú jazdu

Ivana Chlebová.
Ivana Chlebová. (Autor: TASR)
TASR|6. júl 2024 o 11:07

M mužov aj žien boli najrýchlejší českí vodní slalomári.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Tri slovenské lode postúpili do finále C1 do 23 rokov na MSJ vo vodnom slalome v Liptovskom Mikuláši.

Najviac sa darilo Emanuele Luknárovej, ktorá obsadila v semifinále šieste miesto. Okrem nej postúpili aj Ivana Chlebová a Ľudovít Macúš.

Luknárová ukázala bezchybnú jazdu a v prostrednej náročnej časti a pod oravským skokom stavila na istotu.

Na druhom medzičase síce potom strácala na najrýchlejšiu Gabrielu Satkovú 8,15 sekundy, no na záverečných piatich bránkach skresala manko takmer o sekundu a pol.

Figurovala na priebežnom druhom mieste, čo jej už vtedy stačilo na postup. V tom čase bola na treťom mieste Chlebová, ktorá nakoniec obsadila 8. pozíciu s bezchybnou jazdou.

Stredná časť trate bola pre ňu náročnejšia, no nakoniec si napravila chuť oproti piatkovému nevydarenému semifinále K1.

"Som naozaj šťastná, všetko mi vyšlo ako som chcela. Je to úplne opačný pocit ako včera. Povedala som si, že bolo dosť kazenia si pretekov hlavou.

Na tejto trati poznám skoro každú vlnu a mali sme tu veľa tréningov." povedala Chlebová pre TASR.

V mužskom semifinále bol okrem Macúša aj David Štaffen. Obaja mali po rozjazdách dobrú pozíciu, no druhý menovaný "chytil" päťdesiatku.

Macúš urobil len jednu chybu v úvode trate a v jej zvyšku si jazdu strážil. Nakoniec postúpil z deviateho miesta a hranicu podliezol o 29 stotín sekundy.

"Išlo sa mi dobre, na rozjazdení som musel trocha kontrolovať myšlienky. Už na štarte som necítil tlak a bol som v podstate pokojný. Zostalo to aj po štarte.

Cítil som, že som sa dotkol jednej z brán na začiatku, v prostrednej časti som to zvládol, ale nebolo to ideálne.

Dole som neurobil nejakú veľkú chybu, išiel som si zmerať loď a keď som sa vrátil, už som bol postupujúci," zhodnotil Macúš pre TASR.

Výsledky - C1 do 23 rokov

Semifinále:

muži: 1. Lukáš Kratochvíl (ČR) 94,55 s (0), 2. Kurts Rozentalis +1,33 (0), 3. Luc Royle (obaja V. Brit.) +2,05 (0), ...9. Ľudovít MACÚŠ +4,56 (2), 28. David ŠTAFFEN (obaja SR) +55,43 (52)

ženy: 1. Gabriela Satková (ČR) 104,32 s (2), 2. Eva Alina Hočevarová (Slov.) +0,93 (0), 3. Tereza Kneblová (ČR) +2,64 (0), ...6. Emanuela LUKNÁROVÁ +5,40 (0), 8. Ivana CHLEBOVÁ (obe SR) +6,76 (0)

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Tri slovenské lode postúpili do finále C1, Luknárová predviedla bezchybnú jazdu