Slováci na medailové pozície výrazne stratili. Som veľmi smutná, zhodnotila Luknárová

Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Emanuela Luknárová.
Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Emanuela Luknárová. (Autor: TASR)
TASR|6. júl 2024 o 12:46

Suverénne víťazstvo si u žien pripísala česká reprezentantka Gabriela Satková.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Slovenská kanoistka Emanuela Luknárová obsadila šieste miesto v kategórii do 23 rokov na MSJ vo vodnom slalome v Liptovskom Mikuláši.

Okrem nej bola vo finále, ktoré vyhrala Češka Gabriela Satková, aj ďalšia domáca pretekárka Ivana Chlebová na siedmom mieste.

Medzi mužmi bol zo Slovákov len desiaty Ľudovít Macúš, zlato získal Manuel Tripano z Argentíny.

Luknárová išla väčšinu času vydarenú jazdu, ktorá by stačila na medailové pozície. Nevyšiel jej však nájazd do protiprúdnej dvadsiatky, návratom stratila čas a navyše mala počas neho aj ťuk.

"Som veľmi smutná, o to viac, že sa v predchádzajúcom období dostavili zdravotné komplikácie a operovali ma na zápal slepého čreva.

Predošlé týždne som urobila úplne maximum, aby som tu vôbec mohla štartovať. Chcela som tu byť v dobrej forme a mala som aj medailové ambície.

Do osemnástej bránky som držala medailu v ruke, potom prišla chyba na devätnástej," zhodnotila Luknárová, podľa ktorej prišlo k chybe už počas výjazdu z osemnástej bránky. Celkovo stratila na Satkovú 10,14 sekundy.

Chlebová si napravila chuť po piatkovej K1, v ktorej nepostúpila do finále. V sobotu mala bezchybnú jazdu s ktorou bola spokojná, ale nestačila na konkurenciu. Vo finále štartovali štyri účastníčky olympijských hier.

"Som veľmi šťastná, mala som dve jazdy s ktorými som spokojná, včera by som ani nepovedala, že budem dnes vo finále.

V druhej vani som získala nejaké sekundy, ale dievčatá boli príliš dobré. Mohla som sa porovnať s tými najlepšími a určite som stúpla aj u samej seba," povedala "obojživelníčka" pre TASR.

Jej celkové manko bolo 13,94 sekundy na víťaznú Češku, ktorá nemala dotyk a ako jediná dosiahla čas pod 100 sekúnd.

Za ňou skončila taktiež bezchybná Talianka Marta Bertoncelliová (+5,85) a Eva Alina Hočevarová zo Slovinska (+7,53) s jedným "ťukom".

Kritický úsek pre Macúša prišiel pod oravským skokom, kde sa zasekol pod červenou štrnástkou. Dodatočne mu jury pridala práve na nej dvojsekundovú penalizáciu.

"Druhú jazdu som sa cítil dobre, postrážil som si úvodné tri brány. Nevyšla mi trinástka, kde ma splavilo a potom som prepadol za pádlom. Problematická bola aj záverečná protiprúdna dvadsiatka," zhodnotil Macúš.

Celkovo stratil na Tripana 8,84 sekundy, Argentínčan mal jazdu bez dotyku a o 21 stotín predstihol taktiež bezchybného Yohanna Senechaulta z Francúzska.

Pódium doplnil Čech Lukáš Kratochvíl, ktorý stratil 0,44 s a pred dodatočným započítaním dotyku figuroval na prvom mieste.

výsledky - C1 do 23 rokov

Finále:

muži: 1. Manuel Tripano (Arg.) 95,27 s (0), 2. Yohann Senechault (Fr.) +0,21 (0), 3. Lukáš Kratochvíl (ČR) +0,44 (2), ...10. Ľudovít MACÚŠ (SR) +8,84 (2)

ženy: 1. Gabriela Satková (ČR) 99,72 s (0), 2. Marta Bertoncelliová (Tal.) +5,85 (0), 3. Eva Alina Hočevarová (Slov.) +7,53 (2), ...6. Emanuela LUKNÁROVÁ +10,14 (2), 7. Ivana CHLEBOVÁ (obe SR) +13,94 (0)

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Slováci na medailové pozície výrazne stratili. Som veľmi smutná, zhodnotila Luknárová