Martikán bol v tatranskom slalome suverénny, Skvelú formu ukázal Stanko

Michal Martikán
Michal Martikán (Autor: TASR)
TASR|27. máj 2024 o 14:36

V Liptovskom Mikuláši sa uskutnočnil 76. ročník Medzinárodného tatranského slalomu.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Na 76. ročníku Medzinárodného tatranského slalomu dokázali slovenskí reprezentanti zvíťaziť v dvoch kategóriách.

V disciplíne K1 muži obsadili prvé tri miesta, keď triumfoval Filip Stanko pred krajanmi Richardom Rumanským a Matúšom Štaffenom. V kanoe zvíťazil dvojnásobný olympijský víťaz Michal Martikán.

Takmer 250 pretekárov zo 16 krajín sveta sa zúčastnilo tradičného Medzinárodného tatranského slalomu v Liptovskom Mikuláši, z ktorého mali možnosť pretekári získať aj body do svetového rankingu ICF.

Skvelú formu na domácej vode ukázal Stanko mesiac pred domácimi MS juniorov a do 23 rokov, ktoré sa uskutočnia od 2. do 7. júla, práve v Liptovskom Mikuláši.

"Rád pretekám na domácom kanáli a už teraz sa teším na domáce majstrovstvá sveta. Vo finálovej aj v semifinálovej jazde som sa cítil dobre a išiel som s kľudnou hlavou.

V semifinálovej jazde som spravil dva trestné dotyky, ktoré som vo finálovej jazde eliminoval, nakoľko to bola viac-menej jediná väčšia chyba, čo som spravil," uviedol Stanko podľa oficiálnej stránky Slovenskej kanoistickej federácie.

Druhé miesto v kajaku získal jeho reprezentačný kolega Rumanský a tretí skončil Štaffen. V tomto zložení pôjdu aj tímovú súťaž na MS do 23 rokov.

Martikán v C1 triumfoval s náskokom 5,76 sekundy pred Poliakom Szymonom Nowobilskim. Tretiu priečku obsadil Oliver Puchner z Nového Zélandu (7,75 s)

V ženskom kajaku sa podaril Češkám rovnaký kúsok ako slovenským kajakárom a získali prvé tri priečky, pričom na najvyššom stupienku skončila Klára Mrázková. Najlepšia slovenská kajakárka Kristína Ďurecová skončila piata s mankom 16,10 s.

Rovnaký scenár sa zopakoval v ženskom kanoe, kde české lode brali všetky pódiové umiestnenia. Najlepšia kanoistka reprezentujúca slovenské farby bola piata Simona Glejteková s odstupom 16,21 s na víťazku Kláru Kneblovú.

Nedeľný program vyvrcholil kajak krosom, kde Stanko vo finále vybojoval tretie miesto a do finále sa prebojoval aj Jakub Stanovský, ktorý skončil štvrtý.

Kajakárka Ivana Chlebová sa prebojovala do ženského krosového finálového súboja, kde skončila štvrtá. Vyhrala Nemka Annakatrin Plochmannová a v mužskom kajaku Čech Martin Rudorfer.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Martikán bol v tatranskom slalome suverénny, Skvelú formu ukázal Stanko