Som sklamaný, vraví Beňuš. Jedna chyba pokazila fantastickú jazdu

Matej Beňuš.
Matej Beňuš. (Autor: TASR)
TASR, SITA|16. jún 2023 o 18:35

Na pódium sa neprebojovali ani kanoistky.

Svetový pohár vo vodnom slalome - Tacen

Finále C1 žien:

1.

Elena Liliková

Nemecko

101,97 s

(0)

2.

Viktorija Usová

Ukrajina

+ 3,30 s

(2)

3.

Eva Alina Hočevarová

Slovinsko

+ 6,03 s

(0)

7.

Ivana Chlebová 

Slovensko

+ 15,82 s

(2)

9.

Simona Glejteková

Slovensko

+ 30,25 s

(6)

Finále C1 mužov:

1.

Luka Božič

Slovinsko

90,29 s

(0)

2.

Zachary Lokken

USA

+ 1,14 s

(0)

3.

Benjamin Savšek

Slovinsko

+ 2,85 s

(2)

8.

Matej Beňuš

Slovensko

+ 8,82 s

(2)

ĽUBĽANA. V piatkových pretekoch Svetového pohára vo vodnom slalome v Tacene sa slovenskí reprezentanti neprebojovali na pódium.

Medzi kanoistami bol v Top 10 Matej Beňuš, ktorý na predošlých dvoch kolách SP skončil zakaždým druhý. Na predmestí hlavného mesta Slovinska mu však finále nevyšlo podľa predstáv a napokon ho klasifikovali na 8. priečke.

Jeho jazda bola dlho veľmi dobrá, dokonca siahal na prvé miesto. Na druhom medzičase ešte viedol o 72 stotín sekundy.

Potom však chyboval na bránke číslo 18, nevyhol sa penalizácii a nabral aj ďalšiu stratu. Napokon sa jeho manko vyšplhalo na viac ako osem sekúnd.

"Finálová jazda bola vynikajúca až po tú jednu chybu. Som z nej sklamaný. Voda sa tu krúti, veľa ľudí tu robí chyby, no mohol som tu spraviť lepší výsledok," pripustil pre JOJ Šport Beňuš, ktorý prišiel o prvé miesto vo SP.

VIDEO: Finálová jazda Mateja Beňuša v slovinskom Tacene

V súťaži kanoistov bol jediným Slovákom, Alexander Slafkovský a Marko Mirgorodský sa rozhodli pripravovať na Európske hry v Krakove. 

Na domácom kanáli zvíťazil bezchybný Luka Božič pred Američanom Zacharym Lokkenom a ďalším Slovincom Benjaminom Savšekom.

Medzi kanoistkami malo Slovensko vo finále až dvojnásobné zastúpenie, keďže v semifinále sa do elitnej desiatky dostali Simona Glejteková a Ivana Chlebová.

Finále im síce nesadlo, no s celkovým umiestnením nemôžu byť nespokojné. Glejteková napokon skončila na 9. pozícii a Chlebová na 7. mieste.

Chlebová sa predstavila vo finále Svetového pohára premiérovo.

VIDEO: Ivana Chlebová a jej finálová jazda v slovinskom Tacene

O jej osude rozhodol nepodarený prejazd bránkou číslo 10, na ktorej si pripísala "ťuk" a následne ju prúd odniesol z ideálneho smeru a do jedenástky.

"Úžasná skúsenosť. S prvým finále a druhou účasťou na SP vôbec som spokojná. Dala som do toho maximum. Pre budúcu kariéru mi to dodalo sebavedomie a skúsenosti," tešila sa v cieli Chlebová.

Súťaž ovládla Nemka Elena Liliková pred Viktoriou Usovou a Evou Alinou Hočevarovou, hlavná favoritka Jessica Foxová finišovala až desiata.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Som sklamaný, vraví Beňuš. Jedna chyba pokazila fantastickú jazdu