Beňušovi v Krakove tesne ušla najlepšia trojka, Slováci stále čakajú na pódium

Matej Beňuš.
Matej Beňuš. (Autor: TASR)
TASR|19. jún 2022 o 12:55 (aktualizované 19. jún 2022 o 18:25)

V pretekoch žien v C1 Slovensko nemalo zastúpenie.

KRAKOV. Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš obsadil 4. miesto v nedeľných pretekoch Svetového pohára v Krakove v disciplíne C1. Iba tesne tak nezabezpečil pre Slovensko prvé pódiové umiestnenie v sezóne Svetového pohára.

Beňuš predviedol čistú jazdu a za tretím Adamom Burgessom zaostal o 39 stotín, hoci Brit dostal dve trestné sekundy.

Zvíťazil Francúz Nicolas Gestin s bezchybným výkonom o štyri stotinky pred Slovincom Benjaminom Savšekom, ktorý mal jeden ťuk.

V pretekoch žien zvíťazila Britka Mallory Franklinová s náskokom 1,17 s pred Francúzkou Marjorie Delassusovou a 4,52 pred Češkou Martinou Satkovou.

Všetky tri pretekárky na pódiu zaznamenali dve trestné sekundy. Slovensko v tejto súťaži nemalo zastúpenie.

Medzi mužmi postúpil do finále iba Beňuš, ktorý v semifinále predviedol čistú jazdu a obsadil 6. miesto so stratou 0,83 sekundy na Slovinca Benjamina Savšeka.

Alexander Slafkovský obsadil 21. priečku (+ 7,53 s), do finále nepostúpil ani Marko Mirgorodský, ktorý s mankom 7,87 sekundy skončil na 23. pozícii.

Súťaže v extrémnom slalome kajakárov vyhrali Brit Christopher Bowers a Holanďanka Martina Wegmanová. Zo Slovákov sa viac darilo Jakubovi Stanovskému, ktorý postúpil do semifinále. V ňom ho odsunuli na záver výsledkovej listiny, keďže zle predviedol povinného "eskimáka."

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Beňušovi v Krakove tesne ušla najlepšia trojka, Slováci stále čakajú na pódium