Finále K1 na domácich MS bolo bez slovenskej účasti, Stankovi chýbalo iba 47 stotín

Atmosféra počas MS juniorov a do 23 rokov vo vodnom slalome 2024.
Atmosféra počas MS juniorov a do 23 rokov vo vodnom slalome 2024. (Autor: TASR)
TASR|5. júl 2024 o 14:30

Nepomohla mu ani jazda bez trestných sekúnd.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Slovenskí vodní slalomári do 23 rokov nepostúpili do finále K1 na MSJ v Liptovskom Mikuláši.

K najlepšej desiatke mal v semifinále najbližšie Filip Stanko, ktorému chýbalo 47 stotín sekundy a skončil štrnásty. Zo Sloveniek bola najlepšia Kristína Ďurecová na šestnástej priečke.

Danko: So svojou jazdou som spokojný

Stanko mal bezchybnú jazdu, no výrazne stratil v prostrednej časti trate, kde nabral takmer 2,5 sekundovú stratu na najlepšieho Čecha Jakuba Krejčího.

Spomedzi domácich bol v semifinále aj Dávid Štaffen - s dotykmi na jedenástej a záverečnej bránke obsadil 25. pozíciu s mankom 9,78 sekundy na desiateho Reillyho Vernona z Írska.

"So svojou jazdou som spokojný, aj keď tam boli malé chyby, ktoré ma stáli finále. Bol to ale dobrý výkon a pekný výsledok. O finále som podľa mňa prišiel na štrnástej bráne, zasekol som sa a stratil som tú polsekundu," povedal po pretekoch Stanko.

Chlebová: Snažila som sa popasovať s tlakom

Ďurecovej chýbalo na finále 4,12 sekundy, dve trestné dostala na sedemnástej bránke. Čas stratila najmä v úvode trate a jej celkové manko na najrýchlejšiu Luciu Nesnídalovú z Česka bolo desať sekúnd.

Zároveň predstihla krajanku a domácu favoritku Ivanu Chlebovú, ktorá bola s dvoma dotykmi až na 23. priečke (+ 18,50 s).

"Snažila som sa popasovať s tlakom, ktorý bol na mňa nepriamo vytváraný, keďže som doma. Nezvládla som to ideálne a už na ôsmej bráne prišlo zaváhanie. Snažila som sa na to nemyslieť a ísť konštantnú jazdu, no na jedenástke som buchla listom.

Potom sa to už viezlo, skočila som zle do druhej vane, bojovala som s vodou a pripravilo ma to o sily. Následne sa už bolo veľmi ťažké skoncentrovať, keďže som vedela, že mi to na finále nebude stačiť. To bol možno aj problém, že som chcela až príliš postúpiť," zhodnotila Chlebová.

O tri pozície nižšie skončila ďalšia Slovenka Stanislava Ďuratná, ktorá bola bez dotyku s bránou (+ 23,52 s).

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Finále K1 na domácich MS bolo bez slovenskej účasti, Stankovi chýbalo iba 47 stotín