Mintálová končí predčasne sezónu. Prepáčte, už viac nevládzem, odkázala

Eliška Mintálová na OH 2024 v Paríži.
Eliška Mintálová na OH 2024 v Paríži. (Autor: TASR/AP)
Matej Hank|3. sep 2024 o 22:08

Do konca Svetového pohára ostávajú ešte dvoje pretekov.

BRATISLAVA. Konflikt v slovenskom vodnom slalome má dôsledky. Najúspešnejšia slovenská kajakárka Eliška Mintálová oznámila, že predčasne ukončí sezónu.

"Po dôkladnom zvážení celej situácie som sa po dohode s mojím trénerom rozhodla, že na záverečných podujatiach Svetového pohára 2024 už pretekať nebudem," uviedla na sociálnych sieťach.

Do konca Svetového pohára ostávajú už len dvoje pretekov. Najskôr sa pretekárky predstavia v talianskej Ivrei a potom ich čaká finále v španielskom Seu d'Urquell.

Mintálová uviedla, že sú to jej najobľúbenejšie destinácie.

"Toto rozhodnutie neprišlo zo dňa na deň. Olympijský rok mal byť vyvrcholením celého nášho snaženia.

Počas celého obdobia od predchádzajúcej olympiády som robila maximum pre dosiahnutie najvyšších cieľov a stále som verila, že moje ciele sú aj cieľmi Slovenskej kanoistiky.

Namiesto podpory však len neustála konfrontácia a polená pod nohami. Stanovského hodnotenie našich výkonov a práce je už iba vrcholom tohto likvidačného ľadovca. Prepáčte, už nevládzem," napísala.

Celý konflikt medzi športovcami a trénermi na jednej strane a časťou vedenia sekcie divokej vody Slovenskej kanoistiky eskaloval po olympijských hrách v Paríži.

Tréneri slovenských olympionikov najskôr kritizovali vedúceho tímu Martina Stanovského mladšieho, ktorý podľa nich v Paríži "nebol oporou tímu, či už po stránke organizačnej alebo ľudskej."

Stanovský mladší reagoval v rozhovore, ktorý vyšiel na webovej stránke slovenskej kanoistiky. V ňom kritizoval, okrem iného, aj výkony Mintálovej. "Jej 9. miesto znamená, že sa oproti minulej olympiáde vôbec neposunula, hoci mala násobne viac prostriedkov na prípravu oproti minulosti.

Navyše, v kajak krose nepostúpila ani do štvrťfinále. Na druhej strane, pre Elišku je to najlepší tohtoročný výsledok. Som veľmi prekvapený, že takáto talentovaná pretekárka nerastie tak, ako by sme očakávali.

Očakával by som od nej poctivejší prístup k príprave, ale napríklad aj takú samozrejmú vec, ako je dodržiavanie základných tímových pravidiel. Eliška sa v tíme dožaduje najväčšej pozornosti a najväčšieho servisu.

V tejto sezóne bolo vedenie dlhodobo atakované s tým, aby Eliška mohla podávať maximálne výkony, potrebuje aby bol jej priateľ zahrnutý do realizačného tímu reprezentácie.

Na druhej strane, po tohtoročných neúspechoch teraz počúvame kritiku z hnutia s výčitkou, že 'si niekto urobil v Paríži zásnuby za štátne peniaze," povedal Stanovský mladší v rozhovore.

Na jeho vyjadrenia už vtedy na sociálnej sieti reagovala Mintálová. "Je neuveriteľné, ako sa generálny sekretár zväzu Stanovský môže vyjadrovať takýmto bezcitným a arogantným spôsobom na adresu nás športovcov a trénerov."

Martin Stanovský mladší je bývalý kajakár a zastáva pozíciu generálneho sekretára sekcie divokej vody Slovenskej kanoistiky, Stanovského otec Martin Stanovský starší je šéf sekcie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Mintálová končí predčasne sezónu. Prepáčte, už viac nevládzem, odkázala