Slovenskí juniori na MS bojovali o medaily, umiestnili sa tesne za stupňom víťazov

Vodný slalom - ilustračný záber
Vodný slalom - ilustračný záber (Autor: Facebook Slovenská kanoistika - Canoe Slalom Team)
TASR|2. júl 2024 o 14:16 (aktualizované 2. júl 2024 o 18:10)

Titul získali Francúzi a Nemky.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Dve štvrté miesta zaznamenali slovenské hliadky kajakárov v prvý deň súťaží na MS juniorov vo vodnom slalom v Liptovskom Mikuláši.

Hneď za pódiom skončili muži i ženy v kategórii tímov do 23 rokov, juniorom sa na domácej vode darilo menej.

Slovenská posádka 3xK1 do 23 rokov v zložení Matúš Štaffen, Richard Rumanský a Filip Stanko zaostala na štvrtej priečke za bronzom o 2,05 sekundy, keď si na trati v areáli Ondreja Cibáka pripísala dve trestné sekundy.

Titul získali Francúzi s polsekundovým náskokom pred Veľkou Britániou, tretie skončilo Taliansko.

Kajakárky do 23 rokov v zostave Ivana Chlebová, Kristína Ďurecová, Stanislava Ďuratná prehrali súboj o tretiu priečku s Českom o necelé dve sekundy.

Na konte mali dve trestné sekundy za jeden dotyk s bránkou, na víťazné Nemecko nabrali stratu 4,74 sekundy. Druhé miesto patrilo Francúzsku.

Slovenskí juniori Daniel Hodas-Pauer, Filip Duda a Samuel Hodoň obsadili v 3xK1 konečnú desiatu pozíciu, keď doplatili na penalizácie v súhrnnej hodnote 10 trestných sekúnd. Za víťazným Francúzskom zaostali o 14,42 sekundy, striebro si vybojovali Taliani a bronz Nemci.

Trio kajakárok Karolína Abrahamová, Sandra Krutá a Petra Šošková skončilo medzi juniorkami rovnako na 10. priečke, po nezvládnutej bránke nazbierali slovenské reprezentantky spolu 60 trestných sekúnd. Titul v tejto kategórii získali Češky, pódium doplnili Nemecko a Francúzsko.

V súťaži 3xC1 do 23 rokov skončilo trio Ivana Chlebová, Emanuela Luknárová, Stanislava Ďuratná na 4. mieste s odstupom 9,92 s od víťazných Talianok. Od bronzu ich delilo 1,07 s.

Kanoisti obsadili v oboch disciplínach 5. miesto, juniori v zložení Dominik Egyházy, Branislav Čársky, Patrik Riegel zaostali za víťaznými Francúzmi 10,45 s, jazdci do 23 rokov Samuel Krajčí, Ľudovít Macúš a Dávid Štaffen mali manko 6,23 na zlatých Čechov.

V stredu a vo štvrtok prebehnú kvalifikačné jazdy C1 a K1. Semifinálové a finálové boje v tradičnejších disciplínach sú na programe v piatok a sobotu.

Program vyvrcholí v nedeľu novou olympijskou disciplínou kajak kros. Slováci v nej zatiaľ nezaznamenali cenný kov na elitnej ani juniorskej úrovni.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Slovenskí juniori na MS bojovali o medaily, umiestnili sa tesne za stupňom víťazov