Vodnopóloví veteráni z Košíc triumfovali v Plzni aj Prahe

VK Veteráni Košice s trofejou za víťazstvo na turnaji v Prahe.
VK Veteráni Košice s trofejou za víťazstvo na turnaji v Prahe. (Autor: Patrik Pavelka)
Patrik Fotta|23. jún 2018 o 00:00

Koncom augusta ich čakajú majstrovstvá Európy v Slovinsku.

KOŠICE. Vodnopólový klub Veteráni Košice má za sebou úspešné obdobie.

Skúsení košickí vodní pólisti dosiahli nezanedbateľné úspechy na zahraničných turnajoch.

Po vlaňajšom víťazstve v Plzni triumfovali veteráni z metropoly východu aj na nedávnom podujatí v Prahe.

Košický klub zložený z veteránov, ktorý oficiálne vznikol na začiatku tohto roku, má smelé ambície.

„Minulý rok sme sa asi štyria hráči začiatkom jesene stretli a hovorili sme o tom, že chodiť na veteránske majstrovstvá sveta a Európy bez riadneho tréningu nemá zmysel. Dovtedy sme sa stretli niečo vyše mesiaca pred samotným šampionátom, aby sme si zatrénovali, ale nám to už jednoducho nestačilo. Všetci sme sa zhodli, že chceme viac. Zistili sme, že máme veľké taktické a herné nedostatky, ktoré sa dajú odstrániť len pravidelným tréningom. Ruka v ruke je s tým spojená aj fyzická príprava. Obrovská vďaka patrí trénerovi Henkrichovi, ktorý má s nami veľkú trpezlivosť,“ povedal Juraj Kula.

Idú správnym smerom

Prvú vážnu skúšku absolvovali košickí veteráni na turnajoch v Plzni a v Prahe, ktoré sa im podarilo vyhrať.

„V Plzni to bolo ešte veľmi povrchné a krátke. Mohli sme si povedať, že v tom chceme pokračovať, ale chcelo to kvalitnejšiu a dlhodobejšiu prípravu. Turnaj v Prahe nám ukázal, že ideme správnym smerom. Bola tam priateľská atmosféra, stretol som sa aj s hráčmi, s ktorými som hrával vo federálnej lige,“ uviedol Kula a dodal.

„Zistili sme, kde sú naše nedostatky a na čom musíme najviac popracovať. Kolektív však ukázal silný charakter a dokázal zabrať aj v ťažkých chvíľach. Vyzdvihol by som dvoch hráčov, ktorí nás najviac potiahli – Miro Šarický a Patrik Sajko.“

Na ME chcú dosiahnuť dobrý výsledok

Pred sebou majú Košičania turnaj v Srbsku, kde ich čaká silná konkurencia a postupne sa už pripravujú aj na majstrovstvá Európy v slovinskej Kranji.

„V Srbsku nás čaká vysoká škola vodného póla. Domáci sú známi svojou zručnosťou, fyzickou pripravenosťou a taktickou vyspelosťou, ktorá im je vštepovaná od mládežníckych kategórií. Nerád by som hovoril o konkrétnych cieľoch a ambíciách na šampionáte v Slovinsku. Prvoradá je kvalitná príprava. Iba vďaka nej sa môže dostaviť dobrý výsledok,“ skonštatoval Kula.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vodnopóloví veteráni z Košíc triumfovali v Plzni aj Prahe