Vo Vyzývacom pohári Slávia UK na favorita nestačila

SITA|10. dec 2008 o 18:32

Volejbalistky úradujúceho slovenského šampióna Slávie UK Kúpele Dudince Bratislava v stredajšom prvom zápase šestnásťfinále Vyzývacieho pohára (Challenge Cup) nestačili na Monte Schiavo Jesi.

BRATISLAVA 10. decembra (SITA) - Volejbalistky úradujúceho slovenského šampióna Slávie UK Kúpele Dudince Bratislava v stredajšom prvom zápase šestnásťfinále Vyzývacieho pohára (Challenge Cup) nestačili na favorizovaný taliansky tím Monte Schiavo Jesi a a po hodine hry prehrali hladko 0:3 (-17, -9, -17). Odvetné stretnutie Bratislavčanky odohrajú v stredu 17. decembra o 20:30 v Jesi.

Vyzývací pohár - streda - prvý zápas šestnásťfinále - výsledok:

Slávia UK Kúpele Dudince Bratislava (SR) - Monte Schiavo Jesi (Tal.) 0:3 (-17, -9, -17)

60 min, rozhodovali Gril (Slovin.) a Hranič (Chorv.), 250 divákov

Zostava Slávie UK Kúpele Dudince Bratislava: Hrončeková, Golitková, Forgáchová, Čierna, Paňková, Kóšová, libero Bognárová (Hinzellerová, Rákošová, Hnátová, Cagáňová)

Stretnutie lepšie začali favorizované hráčky z Talianska, ktoré od prvých minút prevzali iniciatívu a postupne viedli 9:6, 16:12, 20:14, 24:16. Preto nie div, že prvý set vyhrali v pomere 25:17. Hráčky aktuálne tretieho družstva talianskej A1 dominovali aj v druhom sete a Bratislavčankám v tejto časti hry dovolili získať iba deväť bodov. Prevaha hosťujúceho tímu sa jasne ukázala aj v treťom dejstve, ktoré za 22 min vyhral 25:17.

Zuzana Tlstovičová (trénerka Slávie UK): "Samozrejme, že na tohto súpera sme výkonnostne nemali, lebo Talianky sú na inej úrovni ako my. Pokúšali sme sa niečo s nimi uhrať, miestami sa nám to aj darilo, ale celkovo mám z tohto stretnutia veľmi zmiešané pocity. Najmä preto, že niektoré sľubné výmeny sme nedotiahli do úspešného konca. Podľa mňa súper hral na 60% toho čo dokáže, lebo napríklad ich najlepšia hráčka bodovala iba zo servisu, asi sa šetrili na domácu súťaž. Pokiaľ ide o odvetu, najskôr si pozriem video z dnešného stretnutia a potom sa rozhodnem čo budeme hrať v tomto súboji na horúcej talianskej pôde."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Vo Vyzývacom pohári Slávia UK na favorita nestačila