Vlhovej pomohli výpadky súperiek. Po sezóne cíti obrovskú úľavu

Vlhová prežila úžasnú sezónu.
Vlhová prežila úžasnú sezónu. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)
Juraj Berzedi|20. mar 2016 o 11:22

Prežila sezónu ako z najkrajšieho sna. Na jej začiatku štartovala zo štvrtej desiatky a napokon sa prebojovala až medzi hviezdnu elitu. Petra Vlhová sa stala šiestou najlepšou slalomárkou na svete.

SANKT MORITZ. Všade, kam ste sa pozreli bolo vidieť majestátne hory plné snehovej pokrývky. Perfektne pripravené zjazdárske trate zaliate slnkom dotvárali pravú zimnú atmosféru.

Hansdotterová sa chce zlepšiť

Kým v noci teplota smerovala k mínus desiatim, cez deň sa vyšplhala aj o dvadsať stupňov nahor. Hoci divácka atmosféra St. Moritzi výrazne zaostávala za tou v Jasnej, organizátori si v rozprávkovom prostredí pripravili pútavú leteckú šou stíhačiek.

V päťtisícovom mestečku vo Východných Alpách sa zišla vybraná lyžiarska spoločnosť vo všetkých alpských disciplínach. Vo finále Svetového pohára v slalome sa premiérovo predstavili aj dve slovenské zástupkyne.

Veronika Velez-Zuzulová obsadila druhé miesto a za nedostihnuteľnou Američankou Mikaelou Shiffrinovou zaostala v súčte oboch kôl o 2,03 s.

gk__9895_r5866_res.jpg

Krásna show lietadiel v St. Moritzi. FOTO: SME - Gabriel Kuchta

Strieborná pozícia jej stačila, aby po pretekoch zdvihla nad hlavu krištáľovú medailu za druhé miesto v celkovej klasifikácii slalomu. Malý krištáľový glóbus za celkové prvenstvo si odniesla Švédka Frida Hansdotterová.

„Bola to úžasná sezóna. Lyžovala som na najvyššej úrovni a najmä vďaka tomu som získala malý krištáľový glóbus. V budúcej sezóne sa musím ešte zlepšiť, lebo je tu Mikaela Shiffrinová, ktorá má skvelú formu,“ povedala na tlačovej konferencii Hansdotterová.

Po sezóne cíti úľavu

Petra Vlhová po chybe v druhom kole skončila na 18. mieste, ale výpadky jej najväčších konkurentiek v celkovom poradí jej dopomohli ku konečnej šiestej priečke v celkovom hodnotení slalomu.

„Pocity sú zmiešané. Dnes mi to síce nevyšlo, ale už mám po sezóne, v ktorej som skončila šiesta na svete. To nikto nečakal. Mrzí ma výpadok súperiek, ale je to šport a paradoxne mi to pomohlo“ tvrdí 20-ročná Liptáčka.

gk__0094_r4581_res.jpg

Vlhová sa z vydarenej sezóny veľmi teší. FOTO: SME - Gabriel Kuchta

V najúspešnejšej sezóne kariéry jej navždy ostane v pamäti premiérové víťazstvo v SP, ktoré získala vo švédskom Aare a nezabudne ani na domáce preteky v Jasnej.

„Aj teraz v Moritzi som si potvrdila, že na Slovensku máme najlepších fanúšikov. Teším sa, že sezóna skončila, cítim obrovskú úľavu a konečne môže prísť aj menšia oslava.“

Najbližšie dni si oddýchne na dovolenke v Dubaji a neskôr sa bude venovať aj školským povinnostiam.

„Osem mesiacov bez súťažného lyžovania je dosť. Po určite dobe mi to začne určite chýbať,“ uzavrela.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Vlhovej pomohli výpadky súperiek. Po sezóne cíti obrovskú úľavu