Vlhová ukázala, že s ňou treba počítať. Chválila ju aj Shiffrinová

Petra Vlhová počas slalomu Svetového pohára 2019/2020 v Levi.
Petra Vlhová počas slalomu Svetového pohára 2019/2020 v Levi. (Autor: Alessandro Trovati - TASR/AP)
Juraj Berzedi|23. nov 2019 o 15:55

Slovenka nedokončila slalom v Levi.

BRATISLAVA. Na štarte druhého kola slalomu v Levi ostala posledná. Všetci čakali, že slovenská lyžiarka Petra Vlhová potvrdí suverénnu jazdu z prvého kola.

Na trať sa vydala agresívne a už po prvom medzičase zvýšila svoj náskok na Američanku Mikaelu Shiffrinovú. Potom však prišiel šok.

Vlhovej sa akoby zaborili lyže do snehu, stratila stabilitu a nekontrolovateľne spadla na ľadovú podložku. Ležala na bruchu a tvári.

Je v poriadku? Je otázka, ktorú si zrejme položili viacerí slovenskí fanúšikovia. A možno aj jej súperky. Shiffrinová sa chytala za hlavu, Wendy Holdenerová si rukou prekryla ústa.

Petra Vlhová v 2. kole slalomu v Levi: fotogaléria

23.11.2019

Zarezali sa jej špičky a vystrelo ju

Slovenka sa po približne desiatich sekundách postavila a zišla do cieľa, kde objala súperky, ktoré skončili na stupni víťazov. Prvá skončila Shiffrinová, druhá Holdenerová a tretia Katharina Truppová.

„Úprimne ani neviem, čo sa presne stalo. Mám dojem, že v bránke bola akurát vlna a išla som do toho moc agresívne. Zarezali sa mi špičky lyží a vystrelo ma,“ opisovala Vlhová nešťastný moment pre RTVS.

V rozhovore sa jej len ťažko hľadali slová. Zrejme aj preto, že po prvom kole bola najrýchlejšia. Na fenomenálnu Shiffrinovú mala náskok 13 stotín sekundy.

A tretia Truppová zaostávala za Slovenkou takmer o sekundu. „Nebola to bezchybná jazda. Vrchnú časť som mala pomalú,“ zhodnotila Vlhová po prvom kole.

V ňom sa ukázalo, že jej pomohla znalosť trate, keďže vo fínskom Levi trénovala už niekoľko dní pred pretekmi.

„Strminu som tu jazdila dosť dní na to, aby som vedela, ako ju mám ísť. Pred jazdou som bola trochu nervózna, ale už to zo mňa opadlo,“ dodala liptovská rodáčka.

Vlhová nekalkulovala, túžila zvíťaziť

Zdalo sa, že v druhom kole sa o víťazke prvého slalomu sezóny, ktorý sa tradične jazdí za polárnym kruhom, rozhodne medzi Shiffrinovou a Vlhovou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová ukázala, že s ňou treba počítať. Chválila ju aj Shiffrinová