Vlaňajšia finalistka Bartoliová skončila v 3. kole

SITA|27. jún 2008 o 18:29

LONDÝN 27. júna (SITA) - Vlaňajšia finalistka Wimbledonu, Francúzka Marion Bartoliová, sa tento rok na tenisových otvorených medzinárodných majstrovstvách Anglicka lúči už v 3. kole. Oba základné údery ...

LONDÝN 27. júna (SITA) - Vlaňajšia finalistka Wimbledonu, Francúzka Marion Bartoliová, sa tento rok na tenisových otvorených medzinárodných majstrovstvách Anglicka lúči už v 3. kole. Oba základné údery obojručne hrajúca desiatka svetového rebríčka WTA Tour prehrala v piatkovom zápase 3. kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny s nenasadenou Američankou Bethanie Mattekovou za 99 minút 4:6, 1:6.

Francúzka vyprodukovala na londýnskej tráve o 5 nevynútených chýb viac a predviedla až o 18 víťazných úderov menej. Premenila len 2 z 10 brejkbalov, Američanka 5 z 9.

Dvadsaťtriročná v Ženeve sídliaca Bartoliová pred dvanástimi mesiacmi v britskej metropole v semifinále senzačne vyradila Belgičanku Justine Heninovú, ale potom nestačila na Američanku Venus Williamsovú (4:6, 1:6). Vrcholom tejto sezóny pre držiteľku 3 titulov zostávajú semifinálové účasti v halovom Paríži a nedávno v

Dvadsaťtriročná Matteková, 69. v renkingu, upravila skóre zo vzájomných súbojov s Bartoliovou na 2:1. V osemfinále si zmeria sily s postupujúcou z duelu dvoch bývalých wimbledonských šampióniek - svojej krajanky Sereny Williamsovej a Francúzky Amélie Mauresmovej. Matteková bola v minulosti známa skôr extravagantnými úbormi, než športovou kvalitou, ale na Roland Garros v Paríži nedávno potrápila Rusku Mariu Šarapovovú a od apríla má pozoruhodnú výsledkovú sekvenciu 22 triumfov - 4 prehry.


Dvojhra žien - 3. kolo:

Bethanie Matteková (USA) - Marion Bartoliová (11-Fr.) 6:4, 6:1


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Vlaňajšia finalistka Bartoliová skončila v 3. kole