VK Doprastav bude v sezóne 2008/2009 útočiť na titul

SITA|25. sep 2008 o 14:49

Bratislavský tím má tie najvyššie ambície.

BRATISLAVA. Hlavným bodom koncepcie budovania nového družstva VK Doprastav Bratislava v sezóne 2008/2009 je zámer získať titul majstra SR vo volejbale žien. Na stretnutí s novinármi to vo štvrtok povedal prezident klubu Rudolf Leška.

"V minulej sezóne sme skončili tak ako sme skončiť nechceli," pripomenul Leška. "Boli sme radi, že sme vyhrali nielen Slovenský pohár, v ktorom sme zdolali vo finále Sláviu UK, ale dokonca aj Česko-slovenský pohár, kde sme dokázali vyhrať nad Olympom Praha aj Prostějovom. To bolo v poriadku. Veľmi nás však mrzelo, že sme nezvládli semifinále play off extraligy s Nitrou. Ešteže sme dokázali doviesť do víťazného konca súboj o 3. miesto so Senicou."

Hlavný tréner a manažér družstva Marek Rojko zdôraznil, že hlavným cieľom tohtoročnej jesene je presadiť sa v Pohári CEV, kde jeho zverenky čaká výborný srbský klub CZ Belehrad. "Srbská reprezentácia hrala na olympiáde v Pekingu, pravidelne štartujú na majstrovstvách Európy a na ME 2007 bola strieborná. Preto stretnutia s CZ Belehrad budú pre naše mladé hráčky výbornou hernou skúsenosťou," skonštatoval hlavný tréner Doprastavu a pokračoval: "V stredu funkcionári Slávie UK zverejnili, že v Stredoeurópskej lige SEL chcú skončiť do 6. miesta, takže naším cieľom v tejto súťaži je byť lepší ako Slávia."

Odvážne predsavzatia by mali pomôcť naplniť najmä skúsené hráčky ako sú 26-ročná poľská legionárka Marta Solipiwková (prišla z Vroclavu), slovenská reprezentantka Martina Viestová (Senica) či 31-ročná česká smečiarka Karolína Dobrá (PVK Přerov). Pri plnení cieľov by im mali pomôcť aj talentované hráčky Tatiana Crkoňová (16 rokov, Považská Bystrica), Katarína Fábryová (19 rokov, Nitra) a Miroslava Kuciaková (19 rokov, Žilina). Kuciaková bude dokonca v klube novou kapitánkou, čo aj ju samotnú poriadne zaskočilo. Z družstva po sezóne odišli Veronika Krajčová (prestúpila do Senice), Andrea Pavelková (Žilina) a tri hráčky - Lucie Mühlsteinová, Katarína Truchanová a Monika Rajkovičová - odišli na hosťovanie. Prvé dve budú obliekať dres poľského klubu AZS Bialystok a Rajkovičová bude pôsobiť vo VTC Pezinok.

"Všetci v klube vieme, že družstvo v novom súťažnom ročníku čaká najnáročnejšia sezóna v pätnásťročnej histórii klubu. Aj keď do januára 2009 spolu so Sláviou UK slovenskú extraligu hrať nebudeme a zapojíme sa až do jej nadstavbovej časti, budeme bojovať na ďalších troch frontoch, čo vôbec nebude ľahké," zdôraznil Marek Rojko. Tréner Doprastavu bude mať v úvodných týždňoch novej sezóny veľmi ťažkú prácu, lebo priamo za pochodu musí do družstva zabudovať nové hráčky. "Bude to veľmi náročné po všetkých stránkach, lebo v porovnaní s predchádzajúcou sezónou máme v základe až päť nových hráčok," pripomenul Rojko. "V aktuálnej situácii by sme na lepšie zohratie čerstvo prebudovaného tímu potrebovali ešte dva - tri týždne, ale nie je na to priestor. Najbližšie nás čaká stretnutie SEL v Klagenfurte. Túto súťaž ideme hrať prvýkrát, vôbec nevieme, čo nás v nej čaká," dodal Marek Rojko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»VK Doprastav bude v sezóne 2008/2009 útočiť na titul