Vittekov najbližší cieľ - opäť hrať a mať z futbalu radosť

SITA|18. jan 2008 o 18:28

NORIMBERG 18. januára (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Róbert Vittek (nar. 1. apríla 1982) sa po septembrovej operácii kolena čoskoro opäť aktívne začlení do kádra nemeckého klubu 1. FC Norimberg.

Dvadsaťpäťročný ešte stále úradujúci anketový Najlepší futbalista SR síce ešte absentoval na tréningovom tábore v portugalskom Algarve (výprava 1. FCN sa vrátila domov vo štvrtok 17. 1.), už onedlho by sa však mohol začať opäť pripravovať na trávniku so spoluhráčmi a byť k dispozícii trénerovi Hansovi Meyerovi. "Všetko ide podľa plánu," uviedol Vittek v rozhovore pre norimberský parnterský rozhlas Radio Gong a pokračoval: "Po operačnom zákroku to bolo pre mňa mimoriadne náročné. Pre futbalistu nie je desať týždňov pomáhať si s barlami veľmi príjemné. Musel som potom začínať prakticky od nuly." Už koncom novembra po viac ako dvojmesačnej intenzívnej rehabilitácii, keď dochádzal šesťkrát za týždeň na 4 až 5 hodín regenerácie do špecializovaného centra v Sportparku Valznerweihe, začal kráľ strelcov druhej polovice bundesligovej sezóny 2005/2006 s bežeckým tréningom a čo nevidieť príde v jeho prípade aj k práci s loptou. "Aj keď som bol zranený, kontakt s mužstvom a kabínou som nestratil, čo je veľmi dôležité. V neľahkom období futbalovej nečinnosti mi pomohla predovšetkým rodina a priatelia. Teraz som už na tom po zdravotnej stránke celkom dobre, čo ma veľmi teší," doplnil rodák z Bratislavy, ktorý sa zranil začiatkom septembra v bundesligovom dueli 4. kola s tímom Energie Cottbus. Magnetická rezonancia ukázala u Vitteka poškodený meniskus a chrupavku a nasledoval operačný zákrok u Dr. Ulricha Boenischa v špičkovom zariadení Hessingpark-Clinic v Augsburgu.

Slovenský útočník, ktorý odohral od svojho príchodu v auguste 2003 za Norimberg v ligovej súťaži 109 duelov a strelil 35 gólov, sa neobáva kvalitnej konkurencie v ofenzíve tímu zo štadióna easyCredit. Počas zimnej prestávky totiž pribudol k držiteľovi Nemeckého pohára 2006/2007 skvelý český zakončovateľ, 34-ročný Jan Koller. "Potrebovali sme mužstvo posilniť, čo sa aj stalo. Ja túto skutočnosť len vítam. Konkurencia v tíme je vždy prospešná, to bol možno náš problém v jesennej časti bundesligovej súťaže. Zranil som sa ja, neskôr aj Grék Charisteas. Teraz sme všetci zdraví, čo je určite dobrá správa pre trénerov a celý realizačný tím," doplnil bývalý hráč Slovana Bratislava.

Róbert Vittek, ktorý v drese A-tímu SR nastúpil v 31 stretnutiach a strelil v nich 14 gólov, má pred odvetnou časťou najvyššej nemeckej súťaže jednoznačný a jasne stanovený cieľ: "Chcem hrať opäť futbal a mať z neho radosť."


Nachádzate sa tu:
Domov