Vittek sa zranil, nezahrá si možno až pol roka

Róbert Vittek.
Róbert Vittek. (Autor: FOTOARCHÍV SME - VLADIMÍR ŠIMÍČEK)
Ladislav Harsányi|19. sep 2011 o 13:40

Zranenia mu nedajú pokoj. Pred rokom Róbertovi Vittekovi odišiel zadný krížny väz v ľavom kolene. Teraz zase predný väz v pravom kolene.

Agentúrny článok bol nahradený autorským o 18.47

BRATISLAVA. Vlani 25. septembra si v zápase tureckej ligy Ankaragücu proti Gen〜clerbirligi roztrhol zadný krížny väz v ľavom kolene. Bolo to vážne zranenie, dokonca sa objavili aj čierne prognózy o možnom konci jeho kariéry.

Operácii sa vyhol, jeho koleno však „zdobila“ niekoľko týždňov ortéza. Nasledovali dlhé mesiace rekonvalescencie a do tréningu sa mohol pustiť až v novom roku. A urobil tak s veľkou chuťou a pomaly sa vrátil do zápasového diania.

Do roka a takmer do dňa

Takmer do roka a do dňa ho koleno opäť zradilo. Uplynulú sobotu v závere prvého polčasu duelu Tabzonspor – Belediyespor skončil s veľkými bolesťami na trávniku, museli ho vyniesť na nosidlách.

„Dôkladné vyšetrenia odhalili, že Vittek má roztrhnutý predný krížny väz v pravom kolene,“ informoval o diagnóze na oficiálnej internetovej stránke Trabzonsporu klubový lekár Hakan Ayaz.

Slovenského reprezentanta čaká operácia a s futbalovou loptou sa podľa prvých odhadov lekárov musí na štyri až šesť mesiacov rozlúčiť.

Je to mimoriadne nepríjemná správa aj pre futbalovú reprezentáciu Slovenska, ktorá sa v kvalifikačnom finiši o postup na EURO 2012 musí zaobísť bez svojho historicky najúspešnejšieho strelca.

V doterajších 79 zápasoch za Slovensko skóroval Vittek 23­krát. Jubilejný osemdesiaty zápas sa odkladá na neurčito.

Útočník strelecky exceloval na lanských majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike, na ktorých dal štyri góly a zaradil sa medzi najlepších strelcov celého šampionátu.

Smútia aj v Trabzone

Hlavu v smútku majú aj v Trabzonspore, ktorý ho kúpil len pred niekoľkými týždňami. Za svoj nový klub stihol stihol naskočiť do hry v druhom polčase duelu Ligy majstrov s Interom, ktorý hostia v Miláne senzačne vyhrali 1:0.

Minulú sobotu Vittek nastúpil na svoj prvý ligový v drese Trabzonsporu v základnej zostave. V 45. minúte sa však jeho účinkovanie v zápase predčasne skončilo. S Vittekom sa SME nepodarilo telefonicky spojiť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Vittek sa zranil, nezahrá si možno až pol roka