Víťazom Copa Sudamericana sa stal Universidad de Chile

SITA|15. dec 2011 o 08:33

Hostia z LDU Quito dohrávali s desiatimi hráčmi, za faul lakťom videl v 68. min červenú kartu obranca Jorge Guagua.

SANTIAGO. Futbalisti čilského klubu Universidad de Chile získali trofej v druhej najprestížnejšej pohárovej súťaži na juhoamerickom kontinente Copa Sudamericana, keď aj v stredajšej odvete finále zdolali na vlastnom ihrisku ekvádorské LDU Quito 3:0.

Úradujúci šampión čilskej Apertury mal po prvom zápase skvelú východiskovú pozíciu, v Ekvádore vyhral 1:0 gólom Eduarda Vargasa. Ten pridal v odvete ďalšie dva presné zásahy a s 11 gólmi sa stal najlepším strelcom súťaže.

V stredu otváral aj uzatváral skóre, presadil sa už v 3. min a v úplnom závere vyšperkoval svoj výkon brilantným sólom cez dvoch obrancov a prehodením brankára Alexandra Domíngueza, čím dostal do varu 45-tisíc divákov na Estadio Nacional v Santiagu.

Hostia dohrávali s desiatimi hráčmi, za faul lakťom videl v 68. min červenú kartu obranca LDU Jorge Guagua. Práve jeho "obeť" - striedajúci Gustavo Lorenzetti - o 11 minút zvýšila na 2:0. V plnom počte nezakončili zápas ani domáci, po dvoch žltých kartách sa šesť minút pred záverečným hvizdom porúčal argentínsky stredopoliar Matías Rodríguez.

"Nikdy som si nedokázal ani len predstaviť, že by sme niečo také dosiahli. Ale s tímom, ktorý vyhrá takúto trofej, sa môžete dotknúť neba. Vedeli sme, že hráme iný futbal ako všetky ostatné tímy, nikdy sme nezabúdali na našu prioritu - útok," rozplýval sa ďalší rodený Argentínčan v čilských službách Gustavo Canales pre Fox Sports.

Prvý triumf Universidadu v Copa Sudamericana má silný argentínsky rukopis, mužstvo trénuje Jorge Sampaoli.

ico

Copa Sudamericana - finále - odveta:

Universidad de Chile (Čile) - LDU Quito (Ekv.) 3:0 (1:0) - prvý zápas 1:0, trofej získal Universidad

Góly: 3. a 86. Vargas, 79. Lorenzetti. ČK: 84. Rodríguez - 68. Guagua

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Víťazom Copa Sudamericana sa stal Universidad de Chile