Višňovskému čoskoro vyprší kontrakt, s Islanders ešte nerokoval

Ľubomír Višňovský (vpravo) sa snaží odstaviť od puku Daniela Winnika z Toronta Maple Leafs.
Ľubomír Višňovský (vpravo) sa snaží odstaviť od puku Daniela Winnika z Toronta Maple Leafs. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. feb 2015 o 09:49

Slovenský obranca mal v poslednom období zdravotné problémy a tiež vypadol z pravidelnej zostavy.

NEW YORK. Slovenskému hokejistovi Ľubomírovi Višňovskému čoskoro vyprší dvojročný kontrakt s tímom New York Islanders.

Skúsený obranca by rád pokračoval v NHL aj v ďalšej sezóne. Pre server ProHockeyTalk to potvrdil hráčov agent Neil Sheehy.

Vzhľadom na zdravotné problémy v ostatných dvoch sezónach a tiež skutočnosť, že vypadol z pravidelnej zostavy tímu, to s pokračovaním v terajšom mužstve nebude mať ľahké.

Višňovský ako obranca zvykol zbierať body.

"Ľubomír by rád zostal v New Yorku. Uvidíme, aké možnosti sa nám naskytnú v súvislosti s možným angažovaním u Islanders," uviedol Sheehy pre PHT.

Ešte pred dvoma rokmi v lockoutovej sezóne, keď si Višňovský obliekal dres Slovana Bratislava v KHL, len veľmi nerád akceptoval návrat do NHL.

Podľa viacerých zdrojov vtedy prejavil veľký záujem zostať v Bratislave. A ako argument uvádzal rodinné a osobné dôvody. Napokon sa však musel vrátiť do tímu Islanders. A vypracoval sa na jedného z najlepších obrancov.

Góly pridával aj v drese New York Islanders.

Teraz sa situácia zmenila. V konkurencii Johnnyho Boychuka, Nicka Leddyho či Thomasa Hickeyho sa bude len veľmi ťažko domáhať nového kontraktu s Islanders.

"Pokiaľ viem, dosiaľ neboli žiadne rozhovory o predĺžení zmluvy s Islanders. Ak sa ocitne na trhu s voľnými hráčmi, bude stále jedným z tých, ktorí dokážu vyrábať ofenzívne body," myslí si agent Sheehy.

Višňovský odohral v tejto sezóne NHL tridsaťsedem stretnutí s bilanciou štyri góly a trinásť bodov. Pred štyrmi rokmi mal v drese Anaheimu 68-bodovú sezónu (18+50) a v hlasovaní o Norrisovu trofej obsadil 4. miesto.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Višňovskému čoskoro vyprší kontrakt, s Islanders ešte nerokoval