V Liverpoole zomrelo cez dvesto ľudí. Vírusu mohol pomôcť duel Ligy majstrov

Mohamed Salah.
Mohamed Salah. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. apr 2020 o 10:42

Hypotéza zatiaľ nie je potvrdená.

LONDÝN. Marcová odveta osemfinále Ligy majstrov medzi Liverpoolom a Atléticom Madrid mohla prispieť k rozšíreniu koronavírusu v meste.

Myslí si to odborná poradkyňa tamojšej vlády Angela McLeanová. Podľa jej názoru korelácia medzi zápasom a šírením nákazy nie je istá, ale stojí za ďalšie vyšetrovanie.

Odvetný duel 11. marca, v ktorom hráči Liverpoolu prehrali 2:3 po predĺžení a rozlúčili sa s Ligou majstrov, sledovalo na Anfielde viac ako 52-tisíc divákov vrátane tritisíc Madridčanov.

Odvtedy podľahlo ochoreniu COVID-19 246 obyvateľov Liverpoolu.

"Je to veľmi zaujímavá hypotéza a som zvedavá, ako dopadne skúmanie vzťahu medzi vírusom v Liverpoole a v Španielsku," citoval McLeanovú web BBC.

Proti uskutočneniu duelu bol aj starosta Liverpoolu Matthew Ashton, ktorý s odstupom času vyjadril svoje stanovisko pre The Guardian a za najlepší nápad to nepovažoval ani jeho náprotivok zo španielskej metropoly Jose Luis Martinez-Almeida:

"Nedávalo to zmysel, aby tritisíc Madridčanov vycestovalo na Anfield," povedal pre miestne rádio Onda Cero.

Španielsko je najzasiahnutejšia krajina v Európe, v utorok ráno tam hlásili viac ako 200-tisíc chorých a 20.852 úmrtí. Vo Veľkej Británii zaznamenali vyše 124-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a 16.509 mŕtvych.

Všetko o koronavíruse a ochorení Covid-19

(Autor: SME/MM)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»V Liverpoole zomrelo cez dvesto ľudí. Vírusu mohol pomôcť duel Ligy majstrov