Českého lídra v jeseni porovnávali s Barcelonou. Teraz sa trápi, získal iba šesť bodov

Tréner Plzne Pavel Vrba sa chytal za hlavu.
Tréner Plzne Pavel Vrba sa chytal za hlavu. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. apr 2018 o 16:02

Futbalisti Plzne prišli o veľkú časť svojho náskoku.

PRAHA. Futbalisti FC Viktoria Plzeň, po jeseni suverénni lídri českej HET ligy 2017/2018, na jar nie a nie sa vymotať z hernej i výsledkovej krízy.

Hráči Plzne na jeseň v lige získali 46 bodov zo 48 možných (bilancia 15-1-0), v úvodnej polovici jarnej časti iba 6 bodov z 21 možných (bilancia 1-3-3).

V nedeľu zverenci Pavla Vrbu prehrali zahanbujúco 2:5 na ihrisku Bohemians 1905 Praha.

Slovenský brankár Matúš Kozáčik bol na lavičke náhradníkov, stredopoliar Patrik Hrošovský odohral celý zápas a dostal žltú kartu a útočník Marek Bakoš bol v akcii od 43. minúty.

Úplný opak oproti jeseni

"Náš výkon bol zlý, Bohemians zaslúžene vyhrali. Domáci futbalisti hrali dôraznejšie a celkovo boli lepší. My sme v kombinačnej hre boli veľmi nepresní a Bohemka to využívala," citoval web Viktorie kouča Vrbu.

"Všetci vieme, že jeseň nám vyšla mimoriadne. Mali sme tiež šťastie, ktoré nám v niektorých zápasoch na jar napríklad chýbalo. Bohemka však bola lepšia a zaslúžene vyhrala. Zápas bol o kvalite a tú mali domáci na svojej strane," doplnil niekdajší kouč Žiliny či Púchova.

Plzeň v nedeľu túžila po troch bodoch, po polhodine však zaostávala 0:3. "Na jeseň nám vyšlo všetko, teraz to je úplný opak," citoval web idnes.cz slovenského reprezentanta Hrošovského.

"V úvode sme držali loptu, no dvakrát sme ju stratili a inkasovali sme. Do plnej obrany sa hralo ťažko, súper navyše hrozil z protiútokov," skonštatoval 25-ročný záložník.

Hrošovský: Už je to o psychike

V januári španielske periodikum Marca vyrukovalo so zaujímavým porovnaním - Viktoria Plzeň dominovala v rebríčku klubov podľa počtu získaných bodov na zápas v najvyššej domácej súťaži so ziskom 2,875 bodu, nasledovali Manchester City (2,818 b.) a FC Barcelona (2,66 b.).

Po jeseni Plzeň viedla v tabuľke HET ligy o 14 bodov pred Slaviou Praha a Sigmou Olomouc, aktuálne druhá v poradí Slavia (45 b.) zaostáva o sedem bodov.

V tejto chvíli už to je o psychike. Tvoríme zbytočné chyby, po ktorých dostávame góly.


Patrik Hrošovský

Do konca ročníka zostáva odohrať sedem kôl.

V nedeľu o 18:00 Plzeň privíta na svojom štadióne Spartu Praha, ktorá s 39 bodmi figuruje na šiestom mieste.

"A teraz Sparta, musíme zabrať. V tejto chvíli už to je o psychike. Tvoríme zbytočné chyby, po ktorých dostávame góly. Na jeseň sme v zápasoch mali šťastie, teraz nám chýba. Musíme si to uhrať sami," uzavrel Hrošovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Českého lídra v jeseni porovnávali s Barcelonou. Teraz sa trápi, získal iba šesť bodov