Forster mala šancu na medailu, napokon ju diskvalifikovali

Viktória Forster na MS juniorov v atletike 2021.
Viktória Forster na MS juniorov v atletike 2021. (Autor: Facebook Slovenský atletický zväz)
SITA|21. aug 2021 o 15:07 (aktualizované 21. aug 2021 o 16:22)

Vyhrala Jamajčanka Ackera Nugentová.

MS juniorov v atletike 2021

100 m prekážky - finále žien:

1.

Ackera Nugentová

Jamajka

12,95 s

2.

Anna Maria Millendová

Estónsko

13,45 s

3.

Anna Tóthová

Maďarsko

13,58 s

4.

Sonja Stangová

Fínsko

13,63 s 


Viktória Forster

Slovensko

DSQ

NAIROBI. Slovenská reprezentantka Viktória Forster po šiestej priečke na hladkej stovke na juniorských majstrovstvách sveta v atletike v kenskom Nairobi nepridala ďalší kvalitný výsledok na 100 m prekážok.

Už prienik do finále bol v jej prípade veľkým úspechom. V ňom atakovala medailové pozície, napokon však zostala bez cenného kovu aj umiestnenia.

V sobotňajšom popoludňajšom finále 19-ročná zverenka trénerky Kataríny Adlerovej neodštartovala najlepšie, no po zaváhaní Švajčiarky Ditaji Kambundjiovej a Poľky Veroniky Barczovej atakovala bronzový stupienok.

Na ôsmej prekážke sa však sama nevyhla chybe a pádu. Do cieľa Viktória Forster prišla s mankom viac ako pätnástich sekúnd na víťaznú Jamajčanku Ackeru Nugentovú. Pre porušenie pravidiel ju však pochopiteľne diskvalifikovali.

Striebro získala Anna Maria Millendová z Estónska a bronz Maďarka Anna Tóthová. Bez cenného kovu zostala na štvrtej priečke Fínka Sona Staangová.

„Všetky aktérky finále išli úplne na doraz a z toho vyplynuli aj chyby. Bohužiaľ, smola neobišla ani Viktóriu. V momente, keď sa dostala na tretiu priečku, kolenom zachytila ôsmu prekážku. Viktórii však nemám čo vytknúť.

Bojovala o čo najlepšie umiestenie, no a keď na juniorských MS idete do súboja o medaily, musíte ísť na hranu. Hranica medzi úspechom a neúspechom je veľmi, veľmi tenká a dnes sme toho boli svedkami,“ povedala Adlerová pre SAZ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Forster mala šancu na medailu, napokon ju diskvalifikovali