Mladá Slovenka patrí k favoritkám. Ovládne MS aj v cestnej cyklistike? (TV program)

Zľava Viktória Chladoňová, Cat Fergusunová a Imogen Wolffová na MS v cyklistike 2024.
Fotogaléria (17)
Zľava Viktória Chladoňová, Cat Fergusunová a Imogen Wolffová na MS v cyklistike 2024. (Autor: UCI/X)
Sportnet|25. sep 2024 o 13:15 (aktualizované 26. sep 2024 o 08:53)

Viktória Chladoňová ide vo štvrtok preteky junioriek na MS v cyklistike.

BRATISLAVA. Viktória Chladoňová prežíva skvelú sezónu, v ktorej dosahuje jeden úspech za druhým. Na vrcholných podujatiach získala v tomto roku už štyri medaily, no tento počet nemusí byť konečný. 

Sedemnásťročnú cyklistku čakajú na MS v Zürichu po striebornej časovke aj juniorské preteky s hromadným štartom, v ktorých bude patriť k favoritkám.

Portál ProCyclingStats ju v zozname top účastníčok zaradil na druhé miesto za zlatou medailistkou z časovky, Britkou Cat Fergusonovou.

Mladé cyklistky čaká 73,5 km dlhá trať, na ktorej zdolajú aj niekoľko kratších, no prudkých kopcov a celkovo nastúpajú 980 výškových metrov.

Fotogaléria: Viktória Chladoňová získala striebro v časovke na MS v cyklistike 2024

Tento terén slovenskej reprezentantke svedčí oveľa viac ako tomu bolo v prípade majstrovstiev Európy, kde to bola rovina od začiatku do cieľa.

"Mám radšej kopce alebo kratšie a prudké stúpania," povedala nedávno pre Sportnet s tým, že jedným z jej cieľov je stať sa majsterkou sveta v kategórii Elite. Ešte predtým však môže uspieť aj ako juniorka.

"Trať je veľmi zvlnená, takže to bude veľmi náročné či už z pohľadu výkonu alebo pozičnej jazdy," uviedla pre Slovenský zväz cyklistiky.

Chladoňová, ktorá si svojimi výkonmi vyslúžila kontrakt v tíme Visma Lease a Bike, má vynikajúcu formu a môže pomýšľať na najvyššie priečky.

Štart pretekov je naplánovaný vo štvrtok o 10.00 h, pričom ich budú môcť sledovať aj fanúšikovia pred televíznymi obrazovkami. Kompletnú porciu kilometrov odvysiela STVR na kanáli Šport a tiež Eurosport 1. 

Preteky môžete takisto sledovať aj na stránke Sportnet.sk prostredníctvom textového online prenosu.

MS v cyklistike 2024 - preteky junioriek
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Okrem Chladoňovej bude na štarte aj druhá slovenská reprezentantka Sofia Ungerová, ktorá by čo najviac mala pomáhať svojej krajanke. 

Na minuloročnom šampionáte v Glasgowe skončila Chladoňová na 12. mieste. Pri debute na MS dosiahla najlepší slovenský výsledok na šampionáte medzi juniorkami od roku 2013, keď Tereza Medveďová skončila šiesta.

V tomto roku sa už raz juniorskou majsterkou sveta stala. Koncom augusta triumfovala v horskej cyklistike v disciplíne cross country.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Mladá Slovenka patrí k favoritkám. Ovládne MS aj v cestnej cyklistike? (TV program)