Chára sa dočkal pocty. Blahoželali mu Ovečkin, Toews či legenda Lidström

Zdeno Chára.
Zdeno Chára. (Autor: TASR/AP)
Igor Dopirák, SITA|8. feb 2020 o 22:17

Slovák dosiahol významné míľniky.

BRATISLAVA, BOSTON. Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára sa dočkal od svojho klubu Boston Bruins veľkého uznania.

Pred sobotňajším domácim zápasom proti Anaheimu mu vedenie organizácie zablahoželalo k dosiahnutiu významných míľnikov.

Chára odohral za Boston jubilejný tisíci zápas a pred pár mesiacmi prekonal aj métu 1500 zápasov v NHL.

Klub mu preto prichystal špeciálne prekvapenie. Pred zápasom mu na kocke nad ľadovou plochou pustil video, v ktorom mu blahoželali viaceré významné osobnosti.

"Hlavou mi prešlo veľa emócií. Bol som nesmierne šťastný, že tam mohla byť so mnou moja rodina, pretože to sú ľudia, ktorí toho veľa obetovali počas mojej kariéry. Najmä moja manželka. Som veľmi vďačný za tento ceremoniál," citoval Cháru klubový web.

Ako prvý sa vo videu zjavil kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin.

Nasledovali Jonathan Toews (kapitán Chicaga), Ryan Getzlaf (kapitán Anaheimu), Mark Giordano (kapitán Calgary), Steven Stamkos (kapitán Tampy Bay), Shea Weber (kapitán Montrelu), Anže Kopitar (kapitán Los Angeles) či Roman Josi (kapitán Nashvillu).

Na záver sa ku gratulantom pripojili aj legendárny švédsky obranca Nicklas Lidström, generálny manažér Bostonu Don Sweeney a aj riaditeľ organizácie Cam Neely.

Všetci mu okrem gratulácií zaželali aj mnoho ďalších zápasov či poďakovali za charitatívnu pomoc, ktorou je 42-ročný Chára známy.

V deň zápasu mu navyše zablahoželal aj starosta mesta Marty Walsh venoval tabuľku s názvom ulice, ktorá nesie Chárovo meno, a dostal tiež špeciálne zlaté rukavice vyrobené na mieru.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára sa dočkal pocty. Blahoželali mu Ovečkin, Toews či legenda Lidström