Slováci vítali Nový rok o osem hodín skôr. Symbolicky si pripili a šli do izieb

Slovensko na MS v hokeji do 20 rokov 2021.
Slovensko na MS v hokeji do 20 rokov 2021. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. jan 2021 o 15:06

Oslavovali spoločne s rodinami.

EDMONTON. Nový rok 2021 privítali aj slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov, ktorí bojujú na majstrovstvách sveta v kanadskom Edmontone.

Nie však s odbitím polnoci miestneho času, ale o osem hodín skôr. O šestnástej popoludní, ako rodiny a fanúšikovia doma na Slovensku.

Slovenská dvadsiatka mala na Silvestra zápasové voľno.

V základnej A-skupine skončila na štvrtom mieste a v záverečný deň roka čakala už len na meno štvrťfinálového súpera, ktorým sa stali Spojené štáty americké.

Zverenci trénera Róberta Petrovického si najskôr dobre zatrénovali a následne regenerovali, pred šestnástou popoludní sa zišli v konferenčnej miestnosti, kde si symbolicky pripili, popriali, zavinšovali a rozišli sa do izieb.

Vítať Nový rok osem hodín pred jeho oficiálnym príchodom v Edmontone sa Slováci rozhodli z pragmatických dôvodov.

Jednak aby na diaľku prežívali symbolický okamih v rovnakom čase ako rodiny a priatelia doma na Slovensku, ale najmä preto, aby hráči dlho neponocovali a nestrácali koncentráciu pred štvrťfinálovým súbojom proti USA.

"Symbolicky sme si pripili. Príchod nového roka sme oslavovali v slovenskom čase, čo nám vyhovovalo aj preto, že na ďalší deň nás čakal tréning," uviedol pre hockeyslovakia.sk zastupujúci kapitán tímu Dávid Mudrák.

"Samozrejme, prajem si doviesť najbližší zápas do víťazného konca. Chceme ho vyhrať ako tím. Verím, že necháme na ľade všetko a na konci sa budeme môcť držať za ramená a spievať slovenskú hymnu," doplnil.

Štvrťfinálový duel USA - Slovensko je na programe v nedeľu 3. januára o 4.30 SEČ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci vítali Nový rok o osem hodín skôr. Symbolicky si pripili a šli do izieb