Peter Sagan sa vo videu poďakoval fanúšikom

Na snímke Slovák Peter Sagan po podpise na štartovú listinu pred štartom štvrtej etapy Tour de France.
Na snímke Slovák Peter Sagan po podpise na štartovú listinu pred štartom štvrtej etapy Tour de France. (Autor: TASR/AP)
Martina Janíková, TASR|5. júl 2017 o 18:47

Slovenský cyklista na Tour de France 2017 skončil po kolízii s Markom Cavendishom.

BRATISLAVA. Slovenský cyklista Peter Sagan sa cestou na letisko rozhodol prostredníctvom videa poďakovať fanúšikom za podporu na Tour de France 2017.

"Je to pre mňa smutný koniec, ale chcem sa poďakovať fanúšikom za podporu v Nemecku, Belgicku, Luxembursku a aj vo Francúzsku. Teraz som na ceste na letisko, idem do Monaka navštíviť moju manželku," povedal vo videu na sociálnych sieťach Peter Sagan.

Slovenský cyklista neobháji na Tour de France 2017 šiestykrát zelený dres a nevyrovná rekord legendárneho Erika Zabela. Rozhodcovia Petra Sagana po štvrtej etape vylúčili.

Podľa nich mal v záverečnom šprinte lakťom udrieť britského cyklistu Marka Cavendisha. Brit po kolízii vrazil do bariér a ocitol sa na zemi. Vyšetrenia u Cavendisha neskôr odhalili zlomeninu lopatky, pre ktorú takisto na Tour de France 2017 skončil.

Tím Petra Sagana Bora-Hansgrohe podal na rozhodnutie protest, no už tesne pred dnešnou 5. etapou bolo jasné, že slovenskému cyklistovi trest nezrušia.

K svojim fanúšikom sa v stredu prihovoril tiež prostredníctvom videoodkazu aj britský cyklista: "Ako 32-ročný doplácam na svoj urážlivý postoj, ktorý som mal už ako dieťa. Bohužiaľ, to ma nikdy neopustí."

"Prosím, toto je iba šport. Nevyhrážajte sa mne a mojej rodine, toto nie je zaslúžené. Chcel by som vás požiadať, aby ste to rešpektovali a neposielali urážky mne a mojej rodine. Ďakujem všetkým za želania skorého uzdravenia a dúfam, že si užijete zvyšok Tour de France."

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Peter Sagan sa vo videu poďakoval fanúšikom