VIDEO: Inovatívna príprava sa prejavila. Vlhovej výkon spĺňal najvyššie kritéria

Petra Vlhová na trati prvého kola obrovského slalomu v Söldene.
Petra Vlhová na trati prvého kola obrovského slalomu v Söldene. (Autor: TASR)
Sportnet|28. okt 2023 o 11:38

Pozrite si jazdu Petry Vlhovej v 1. kole obrovského slalomu v Söldene.

SÖLDEN. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v 1. kole obrovského slalomu v rakúskom Söldene 3. miesto. Nestačila len na priebežnú líderku Federicu Brignoneovú a Saru Hectorovú.

Vlhová začala prvé kolo výborne. Na prvých medzičasoch mala náskok, ten stratila až v cieli. Najlepšie jej vyšla strmina, v ktorej uplatnila svoju agresivitu a vytvorila si náskok troch desatín.

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 1. kole obrovského slalomu

Ako povedal športový manažér tímu Vlha Richard Galovič, je to vynikajúci vstup do sezóny, hoci majú za sebou len prvé kolo. "Výkon, ktorý Petra predviedla spĺňa najvyššie športové parametre. Sme veľmi radi," uviedol pre RTVS.

Výsledok pripísal aj výbornej a inovatívnej príprave. "Plán a tréningové metódy, ktoré boli aplikované za posledné štyri mesiace, vytvárajú pozitívne predpoklady na to, aby Petra bola pripravená na sezónu najlepšie ako sa dá," povedal.

"Petrina jazda bola od štartu výborná a veľmi agresívna. Musím povedať, že drobne zaváhala v nájazde do roviny, aj keď tam nestratila veľa času. Verím, že v druhom kole bude jej jazda bezchybná a pôjde ešte vyššie," povedala po 1. kole Veronika Zuzulová o jazde Vlhovej.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»VIDEO: Inovatívna príprava sa prejavila. Vlhovej výkon spĺňal najvyššie kritéria