VIDEO: Kráľ knokautov ukončil kariéru. Legendárny Mark Hunt sa rozlúčil štýlovým KO

Rozlúčkový súboj legendárneho bojovníka Marka Hunta sa niesol, ako inak, v znamení tvrdého KO.
Rozlúčkový súboj legendárneho bojovníka Marka Hunta sa niesol, ako inak, v znamení tvrdého KO. (Zdroj: twitter.com/andyste123)
SvetMMA|6. nov 2022 o 11:53

Ešte raz a naposledy vstúpil do ringu, aby sa postaral o brutálny knokaut.

SYDNEY. Iba málo zápasníkov sa môže pochváliť resumé, aké počas kariéry v MMA, boxe a kickboxe nazbieral legendárny Austrálčan Mark Hunt.

Na jeho zápasoch vyrástla celá generácia fanúšikov bojových športov. Mark Hunt na prelome milénia kraľoval súbojom K1, kde bojoval iba s tou absolútnou špičkou.

Neskôr prešiel i do MMA, kde bojoval o pás v tej dobe asi v najlepšej svetovej lige PRIDE s Rusom Fedorom Emelianenkom.

Nestratil sa ani v UFC. Hoci na titul v ťažkej váhe nikdy nedosiahol, bol ikonou. Hunt bol známy tvrdou ranou, poznali ho ako kráľa knokautov.

Prekvapenie večera a štýlové KO

Dnes už štyridsaťosemročný bojovník vstúpil v sobotu do ringu ešte raz, aby si medzi šesťnástimi lanami pomeral sily s dovtedy neporazeným Sonnym Billom Williamsom.

V dueli však bývalý hráč rugby Bill Williams spoznal silu úderov ikonického zápasníka. Hunt sa postaral o prekvapenie večera.

S Williamsom si v ringu poradil brutálnym KO a uštedril tak niekdajšiemu šampiónovi svetovej boxerskej organizácie WBA tvrdú lekciu.

„Mám úsmev na perách, nie pretože by som zvíťazil, ale kvôli tomu, že toto je posledný krát, čo som kedy vstúpil do ringu v rámci bojových športov.

Moje prvé myšlienky boli, že to chcem ešte skúsiť aspoň ešte raz, ale nie (nevrátim sa),“ povedal v pozápasovom rozhovore Mark Hunt.

Hunt tak zakončil kariéru MMA s bilanciu trinástich výhier, štrnástich prehier a jednej remízy, v kickboxe nazbieral skóre 30-13 a v boxe zaznamenal jedno víťazstvo, dve porážky a jednu remízu.

S výnimkou sobotného duelu sa Hunt naposledy v dueli predstavil pred dvoma rokmi v boxe s krajanom Paulom Gallenom.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»VIDEO: Kráľ knokautov ukončil kariéru. Legendárny Mark Hunt sa rozlúčil štýlovým KO