Attila Végh o zranení Ryšavého na Fabriq MMA: Je to najhoršie, čo sa mohlo stať

Attila Végh.
Attila Végh. (Zdroj: Youtube.com/FabriqMMA)
SvetMMA|6. nov 2022 o 05:36

Vyjadril sa k vážnemu zraneniu elitného bojovníka.

TRNAVA. Malo to byť jeho veľké vystúpenie pred domácim publikom. Špičkový slovenský bojovník Karol Ryšavý sa pred turnajom Fabriq MMA potýkal s často zmenou súperov.

Za mesiac sa mu vymenili hneď štyria súperi, posledný z nich, Vladimír Lengál prijal duel iba tri dni pred jeho uskutočnením.

Samotný duel radosť Ryšavému nepriniesol. Trojka ľahkej váhy Oktagonu padla v prvom kole a ako by si nevypil kalich horkosti do dna, v súboji utrpel aj vážne zranenie.

Lengálov lakeť z otočky mu zlomil sánku.

Na tlačovej konferencii po turnaji sa známy bojovník MMA a promotér Fabriq MMA Attila Végh vyjadril k nepríjemnemu zraneniu svojho kolegu z tímu Spartakus Fight Gym.

Podľa Végha ide asi o najvážnejšie zranenie, aké sa môže v klietke prihodiť bojovníkovi MMA.

„Vlastne je to bojový šport a mňa to vôbec netrápi, že prehral zápas, lebo o tom je MMA, že niekto musí prehrať. Ale to, čo sa stalo je asi najhoršie možné zranenie pre zápasníka.

Brada je nesmierne potrebná, musí byť plne funkčná, aby nebola sklenená a jednak to stále nemal v hlave. Dúfame, že sa dá čo najskôr dokopy,“ uviedol Végh.

V prípade Karola Ryšavého sa dá očakávať, že by ho zlomenina sánky mohla vyradiť z tréningu na dlhé obdobie.

Všetko bude ale nakoniec záležať od vážnosti poškodenia sánky a od následnej liečby.

Z českých alebo slovenských bojovníkov si v minulosti niečím podobným prešli Ryšavého protivník na Fabriq MMA 1 Vladimír Lengál a veterán UFC Viktor Pešta.

V oboch prípadoch išlo o ročnú zápasovú stopku.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Attila Végh o zranení Ryšavého na Fabriq MMA: Je to najhoršie, čo sa mohlo stať