Odchádza do nového prostredia. Kucka sa teší na všetky výzvy

Novými nákupmi by Juraj Kucka mohol prísť o miesto v základnej zostave AC Miláno.
Novými nákupmi by Juraj Kucka mohol prísť o miesto v základnej zostave AC Miláno. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. júl 2017 o 21:27

Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka podpísal v Turecku trojročnú zmluvu.

ISTANBUL. Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka spečatil svoj prestup z AC Miláno do tureckého Trabzonsporu, kde podpísal trojročnú zmluvu.

Milánsky klub za neho napokon zinkasuje spolu s ďalšími možnými bonusmi odstupné vo výške osem miliónov eur.

Možnosť posúvať sa vpred

"Z Talianska, ktoré sa na viac ako 6 rokov stalo mojim prechodným domovom odchádzam do úplne nového prostredia, a preto sa teším na všetky nové výzvy, ktoré ma tu čakajú ako aj na chalanov zo Slovenska, s ktorými budem v jednom tíme."

"Každý prestup beriem z hráčskeho pohľadu ako možnosť zdokonaľovať sa a posúvať sa futbalovo vpred," uviedol Kucka.

V novom pôsobisku sa stretne so spoluhráčmi zo slovenskej reprezentácie Jánom Ďuricom a Matúšom Berom. Tridsaťročný stredopoliar sa podrobil lekárskej prehliadke, aby následne spečatil transfer do šiesteho tímu uplynulej sezóny tureckej Süper Lig podpisom kontraktu, ktorý znie do júna 2020.

"S Jurajom sme o možnostiach prestupu diskutovali už dlhšie a aj ponúk sme mali viacero. Tie z Turecka mal Juraj už aj pri prestupe do Milána, ale napokon sa rozhodol zostať ešte v Taliansku."

Veľká konkurencia v AC Miláno

"Turecko je krajina, kde sú v súčasnosti skutočne vytvorené ideálne podmienky vo futbale, čo bolo vidno aj na tom, ako fanúšikovia prijali Juraja už na letisku. Prišlo tam viac ako 11-tisíc ľudí."

"Osobne som veľmi rád, že sa nám v Stars&Friends úspešne podarilo zrealizovať aj tento transfer," citovala Kuckovho agenta Karola Csontóa tlačová správa zastupiteľskej agentúry.

Kuckovi hrozilo, že v milánskom AC stratí pri veľkej konkurencii miesto v základnej zostave, preto zvolil odchod zo San Siro. Za AC Miláno odohral v priebehu necelých dvoch sezón 59 ligových zápasov, v ktorých strelil štyri góly.

Vlani v decembri uspel s Milánom v súboji o taliansky Superpohár. V reprezentácii patrí k jej kľúčovým hráčom, hral na MS 2010 v Juhoafrickej republike aj vlani na európskom šampionáte vo Francúzsku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Odchádza do nového prostredia. Kucka sa teší na všetky výzvy