Môj titul nikam nepôjde a už vôbec nie na Slovensko, kričal Vémola

Momentka po zápase Karlos Vémola vs. Alex Lohoré na Oktagon 20.
Momentka po zápase Karlos Vémola vs. Alex Lohoré na Oktagon 20. (Autor: OKTAGON MMA)
Pavol Spál|31. dec 2020 o 01:17

Vémola získal v Oktagone prvý titul.

BRNO, BRATISLAVA. Napínal svaly a reval. Karlos Vémola potvrdil úlohu favorita. Najslávnejší český bojovník MMA v stredu večer zdolal Francúza Alexa Lohorého.

Na body.

"Nebolo to zadarmo. Je to silný ...syn,“ vravel Vémola vulgárne hneď po zápase priamo v klietke. Prvýkrát v kariére musel bojovať viac ako tri kolá. Poriadne sa zapotil.

Tridsaťpäťročný Čech ťažil zo svojej väčšej hmotnosti.

Pred zápasom síce schudol do požadovanej hmotnosti 84 kilogramov (stredná váha), ale na druhý deň mal už dvanásť navyše.

Všetky kolá mali podobný priebeh

„Čakali sme, že ho ukončíme v prvom kole, ale od druhého kola mi tréner hovoril, nech sa nehrniem. Bol to tvrdý frajer,“ pochválil súpera český bojovník.

Vémola vyhral všetkých päť kôl, dominoval celý zápas. Už po dvadsiatich sekundách podkopol súpera, chytil ho zo nohu a poslal k zemi.

Na konci prvého kola súpera takmer uškrtil, ale Francúz to ustál.

Zvyšné kolá mali podobný priebeh. Vémola vždy súpera zápasníckym chvatom poslal k zemi, ale dokončiť sa mu ho nepodarilo.

Lohoré bol stále pod tlakom, ale nevzdával sa. Vémolu neustále slovne provokoval.

Prednosť má Ďatelinka

„Kámo, ty nekecáš len pred zápasom, ale aj počas neho. Žobral, že to potrebuje pre rodinu. To ja tiež,“ pokračoval Vémola.

A naznačil, s kým sa stretne v ďalšom zápase. Môže to byť jeden zo Slovákov.

„Zaslúžený uchádzač o titul je Milan Ďatelinka. Ale za tridsať dní nie som schopný schudnúť na 84 kilogramov,“ priznal Vémola.

Do klietky ho prišiel osobne vyzvať iný Slovák: Samuel Krištofič, prezývaný aj Pirát, ktorý bol jedným z komentátorov večera.

„Toto je môj opasok, Pirát, a ten už nikam nepôjde a už vôbec nie na Slovensko,“ povedal Vémola.

Pešta: Trúfa si iba na menších

Do Vémolu sa počas tlačovej konferencie pustil aj český bojovník Viktor Pešta, ktorý zvíťazil v hmotnosti do 93 kg.

„To ťa mama doma neučila, že nie je pekné si dovoľovať iba na menších? Skús si občas trúfnuť aj na rovnako veľkých,“ rypol si Pešta.

„Neviem, prečo všetci riešite moju hmotnosť. Aj teba zmlátim ako dieťa,“ reagoval Vémola.

„Si o pol hlavy väčší a o desať kilogramov ťažší a napriek tomu tam budeš padať ako prasa,“ pokračoval.

Najdrahší turnaj

Vémolov zápas v rámci galavečera Oktagon 20 bol tento rok najväčší na česko-slovenskej scéne.

"Je to najdrahší turnaj, ktorý sme kedy dali dokopy s historicky najlepšou štartovou listinou. Aspoň čo sa papiera týka, "povedal spolumajiteľ organizácie Oktagon MMA Ondřej Novotný ešte počas utorňajšieho váženia zápasníkov.

Vémola sa v Česku vyšvihol na celebritu, ktorá sa vie marketingovo predať. Veľkú zásluhu na tom majú nielen jeho výkony, ale aj silné reči.

Jeho najväčšími záľubami sú chov žralokov a krokodílov, rýchle autá či kypré ženy. Začínal ako kulturista, v Anglicku robil vyhadzovača.

Chová aj levy. Je to jeho obľúbené zviera. Aj preto má motto: „Levy žerú prvé.“ Rovnaký názov má aj jeho životopisná kniha.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Môj titul nikam nepôjde a už vôbec nie na Slovensko, kričal Vémola