Skončil zakrvavený na nosidlách. O protihráča sa bál aj Tatar

Zranený John Tavares.
Zranený John Tavares. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA, TASR|21. máj 2021 o 12:00

Po desivej zrážke sa takmer nehýbal.

TORONTO, BRATISLAVA. Hokejisti Toronta vykročili do bojov o Stanleyho pohár s poriadnou dávkou smoly.

V úvodnom zápase série s Montrealom doma prehrali 1:2 a ešte aj prišli o kapitána Johna Tavaresa.

Skúsený center skončil na nosidlách po tom, čo ho nešťastne do hlavy zasiahlo koleno útočníka Montrealu Coreyho Perryho.

Ten bol v plnej rýchlosti a nevšimol si Tavaresa, ktorý mu spadol do dráhy pohybu po zákroku obrancu Montrealu Bena Chiarota.

Nešťastný moment sa odohral v polovici prvej tretiny a 30-ročný Tavares dovtedy odohral iba 2:53 min.

"Už som toho zažil v hokeji veľmi veľa vrátane ťažkých zranení hráčov, ale táto situácia s Tavaresom bola zrejme najnepríjemnejšia a navyše v prázdnej hale bez divákov. Hráči boli z toho hodnú chvíľu rozladení a poriadne vyľakaní," skonštatoval tréner Toronta Sheldon Keefe na webe NHL.

"Je mi z toho zle od žalúdka. Desivý moment," zhodnotil Corey Perry, spoluhráč slovenského hokejistu Tomáša Tatara.

Hráči oboch tímov sa so strachom pozerali smerom na zraneného Tavaresa.

Tavares bol po zákroku pri vedomí, ale odporúčali mu, aby sa minimálne hýbal do príchodu zdravotníkov a naloženia na nosidlá. Pri odvoze z ľadu však ukázal palec hore na znak toho, že to s ním nie je úplne zlé.

"Má za sebou prvé testy, ale zostane v nemocnici cez noc na pozorovaní a ďalšom testovaní. Je to pre nás obrovská strata, ale máme dostatočne široký káder, aby sme sa s tým vyrovnali," doplnil Sheldon Keefe.

V 56 zápasoch základnej časti si Tavares pripísal 50 bodov za 19 gólov a 31 asistencií. Ďalší štart v tejto sezóne už možno nepridá.

Toronto suverénne ovládlo tzv. Kanadskú divíziu NHL v tejto špecifickej sezóne, naopak, Montreal bojoval o miestenku v play-off najdlhšie spomedzi všetkých tímov NHL.

Napriek tomu Canadiens v zostave s Tatarom vyhrali na ľade odvekého rivala 2:1. Triumf na úvod série im v 53. min zabezpečil Paul Byron, ktorý v oslabení ušiel obrane Toronta a napriek faulu súperovho hráča efektne v páde dostal puk do bránky Maple Leafs.

"Je to veľký bojovník a ukazuje to aj na tréningoch. Je aj skvelý zakončovateľ a mám z neho radosť," pochválil Byrona jeho spoluhráč z bránky Carey Price.

Skúsený gólman si pripísal 35 zákrokov s úspešnosťou 97,2 % a stal sa prvou hviezdou zápasu. Byron bol tou druhou.

Tomáš Tatar odohral 13:52 min s bilanciou tri bodyčeky a dve trestné minúty.

Séria medzi Torontom a Montrealom pokračuje v sobotu opäť v Toronte.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Skončil zakrvavený na nosidlách. O protihráča sa bál aj Tatar